www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Beeld Simon Carmiggelt en vrouw gestolen

Schurken hebben in Rheden het bronzen beeld van Simon Carmiggelt en zijn vrouw Tiny gestolen. Het beeld is bij de schoenen afgezaagd. Een werkwijze die overeenkomt met een eerdere diefstal van een bronzen beeld, aldus de politie.


Foto: Wikipedia / Erik Wannee

In 1990 werd het beeld van kunstenaar Wim Kuyl door Tiny Carmiggelt onthuld. Het bestond uit twee losse beelden naast elkaar op een bankje. Het beeld werd opgericht omdat het echtpaar regelmatig in De Steeg in Rheden verbleef.

De gemeente Rheden gaat nu alle bronzen beelden in de gemeente uit voorzorg weghalen.
www.omroepgelderland.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.