nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Jacques Vermeire, De Andersons, Mike en Thomas, Thijs Maas, Piepschuim, Rob en Emiel, Koller, Paul Haenen

Een overzicht van de premières deze week, met: Jacques Vermeire, Mike en Thomas, Thijs Maas, Piepschuim, Rob en Emiel, Koller.

Jacques Vermeire – 5 voor 12
Premiere: Arenschouwburg in Antwerpen, 31 okt 2012

Het is 5 voor 12. Zeggen ze wel eens. Welja.
Jacques Vermeire sprak in 2009 al een eerste keer over een nieuwe zaalshow. Vandaag –na vrolijk oponthoud in films, tv-reeksen en musicals van de K3’tjes, na fijn vertier op dansvloeren en in tv-studio’s alom – is het dus hoog tijd. Jacques voegt de daad bij het woord. Die nieuwe zaalshow komt er, is er. Eindelijk! Het is 5 voor 12.

Nog te zien tot en met 21 juni 2013.
speellijst

De Andersons – Vreeswijk & De Andersons
Premiere: Theater Bellevue in Amsterdam, 31 okt 2012

Anna Ågren, die het vrouwelijke deel van De Andersons representeert, groeide op met een Zweedse vader en een Nederlandse moeder. En daarmee ook met het repertoire van Cornelis Vreeswijk, de Nederlandse liedkunstenaar die in Zweden een fenomeen was. Nu, 25 jaar na zijn dood, maken de Andersons een reis van IJmuiden naar Zweden. Met één been in Nederland en één been in Zweden nemen zij als nieuwe generatie het repertoire van Cornelis Vreeswijk op sleeptouw. Met hun eigen geluid, humor en poëzie brengen De Andersons bekend én onbekend werk. Van de Nudistenpolka tot de Hopeloos blues, en… hoe ging het eigenlijk verder met De nozem en de non?

Nog te zien tot en met 28 april 2013.
speellijst

Mike en Thomas – De nieuwe Mike en Thomas Kerstshow
Premiere: Leidse Schouwburg in Leiden, 1 nov 2012.

Na het monumentale succes van hun vorige Kerstrevue, hebben Mike en Thomas diep in hun creatieve fistel getast. Met grote blijdschap geven zij kennis van de geboorte van: Een zo mogelijk nog Kersteriger Revue!
Een revue die zo kersterig is, dat op je bovenlip een snor van dennennaalden oprijst! Dat je onder je oksels spontaan engelenhaar spuit! Dat je partner gekke gezichten kan trekken in de spiegelende zilverglans van je kerstbillen!

Nog te zien tot en met 26 december 2013.
speellijst

Thijs Maas – Concert
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 2 nov 2012

Thijs Maas zingt alsof zijn leven ervan afhangt. Begeleid door een energiek en fijnzinnig jazz-trio vertelt hij muzikale verhalen; expressief en ingetogen, romantisch en met beide benen op de grond, universeel en in zijn eigen taal.

Nog te zien tot en met 31 januari 2013.
speellijst

Piepschuim – In veel te strakke broeken
Premiere: Theater aan de Parade in Den Bosch, 2 nov 2012.

In veel te strakke broeken is een alles onthullende en niets maskerende voorstelling over knellende zaken. Er wordt van alles gesuggereerd, maar uiteindelijk niets blootgelegd, want Piepschuim stelt dat het allemaal wel wat ruimer gezien mag worden.

Nog te zien tot en met 9 maart 2013.
speellijst

Rob en Emiel – Geknipt & geschoren
Premiere: Goudse Schouwburg in Gouda, 3 nov 2012.

In Geknipt & geschoren wordt u heen en weer geschud, van de ene verbazing in de andere. Cabaret, Theater, Visuele acts, Stand-up comedy, Mentalisme en Magic gecombineerd op een manier die nog nooit eerder te zien was. Als de heren ook nog op zoek gaan naar het effect van uiterlijk en voorkomen, ontstaat een hilarisch geheel.

Of u het nou gelooft of niet, één ding is zeker, u gaat naar huis met een glimlach van oor tot oor.

Nog te zien tot en met 24 juni 2013.
speellijst

Koller – Fire in the hole
Premiere: Diligentia in Den Haag, 3 nov 2012

Fire in the hole, vijf voor twaalf, zoek dekking! Allemaal termen die dat ene moment aanduiden waarop niets meer te redden valt, waarop geen weg terug is en je nog maar één ding kunt doen; je schrap zetten.

Nog te zien tot en met 15 juni 2012.
speellijst

Paul Haenen – Dolman & Gremdaat Live
Premiere: Schouwburg Velsen in IJmuiden, 3 nov 2012.

‘Dolman & Gremdaat live’ is een vrolijke voorstelling over verleden, heden en toekomst, gebracht in de welbekende Haenen-mix van satire, poëzie en zang. Haenen kan als geen ander op humoristische wijze de actualiteit van de dag behandelen. Wereldnieuws en plaatselijk nieuws, dat hij interpreteert en relativeert. Naast Margreet Dolman en dominee Gremdaat zal ook dokter Valentijn op het podium verschijnen én een muzikale gast bij ons uit de buurt.

Nog te zien tot en met 24 mei 2013.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon