nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Raam voor 25-jarig jubileum NUHR

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van hun cabaretgroep NUHR hebben Peter Heerschop, Viggo Waas, Eddie B. Wahr en Joep van Deudekom vandaag hun eigen raam gekregen in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Het raam wordt NUHR (Niet Uit Het Raam) aangeboden door het theater en impresario Bos Theaterproducties. De onthulling vond plaats door collega-cabaretier Bert Visscher, in bijzijn van familie, vrienden en collega’s uit het vak.

Het jubileum wordt deze week in De Kleine Komedie opnieuw gevierd met ‘De nacht van NUHR’. Eerder gebeurde dat ter gelegenheid van het 12,5-jarige bestaan.

Vivienne Ypma, directeur De Kleine Komedie:

In de 25 jaar dat de mannen van NUHR on the road zijn, hebben ze op 182 avonden het publiek van De Kleine Komedie tot tranen toe aan het lachen gemaakt. Ze zorgden bovendien voor uitverkochte zalen. En dat maakt dat 91.000 bezoekers een voorstelling van Viggo, Joep en Peter in De Kleine Komedie hebben gezien. Dat is net zoveel als de hele stad Leeuwarden bij elkaar! Een prestatie van wereldformaat, waar een eerbetoon van wereldformaat bij hoort. We vereeuwigen de mannen daarom met een Niet Uit Het Raam-raam, en kijken met heel veel plezier uit naar de volgende 25 jaar!

Inge Bos, directeur Bos Theaterproducties:

NUHR is ietsje ouder dan Bos Theaterproducties. Maar we delen een lange geschiedenis en daar ben ik trots op. Toen ik ruim twintig jaar geleden begon als producent, trad NUHR al snel toe tot mijn theaterbureau. Het was de tijd van de jongerencentra en buurthuizen; ongeacht hun uitzonderlijke talent kon niemand vermoeden dat Peter, Joep en Viggo jaren later in een uitverkocht Carré zouden staan! Bijzonder aan NUHR is dat groep zich altijd heeft durven te vernieuwen. De samenwerking met De Ploeg, of de keuze om Eddie B. Wahr als vaste kracht aan te trekken zijn daar voorbeelden van. Als eerbetoon krijgen de mannen van NUHR vandaag een eigen plekje in de door hen zo geliefde Kleine Komedie. En is hun ietwat rare naam, Niet Uit Het Raam, op de meest treffende manier verbonden aan deze cabarettempel.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.