nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Dolf Jansen, Marjolein Meijers

Een overzicht van de premières deze week, met: Dolf Jansen en Marjolein Meijers.


Dolf Jansen – Topvorm
Premiere: Theater De Vest in Alkmaar, 30 okt 2013

Het onvermijdelijke feit is dat Dolf Jansen – rasartiest, mooiprater, dichtregelaar, hoofd afdeling adrem van de gemeente Ouderamstel – 50 is. Vijftig. VIJFTIG… Net als Brad Pitt en Johnny Depp, overigens. Nu is zijn streven dit: nog één keer de absolute topvorm bereiken, fysiek, mentaal, als atleet, artiest, als mens zelfs. Maar ook uitvinden wat topvorm eigenlijk is, en hoeveel dat met gelukkig zijn te maken heeft. Zijn zoektocht – langs masseurs met handen groter dan zijn hoofd, langs knijpers, krakers en knoeiers, van helemaal mindfull naar full body experience – levert een fascinerende voorstelling op over de man en zijn grenzen. En de TOPVORM die nog in hem blijkt te huizen. Wellicht…

Nog te zien tot en met 25 april 2014.
speellijst

Marjolein Meijers – Oud en nieuw
Premiere: Theater Walhalla in Rotterdam, 1 nov 2013

In “Oud en Nieuw” borduurt Marjolein ‘Berini’ Meijers voort aan haar fraaie reeks muziektheaterprogramma’s vol onvervalste humor en nog echter levensleed, geënt op de gebeurtenissen van alledag.

“Oud en Nieuw” zit boordevol oude en nieuwe muziek en verhalen van vroeger en nu. Het zijn verhalen en liedteksten – ontleend aan eigen ervaringen met liefde en afscheid, dood en geboorte – die het publiek wakker schudden en op het puntje van de stoel brengen.

Marjolein Meijers wordt bij de aanstekelijke Ierse deunen, lazy cajun uit de moerassen van Lousiana en ontroerende Nederlandstalige liederen muzikaal ondersteund door Walter en Onno Kuipers.

Nog te zien tot en met 7 juni 2014.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.