nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Joep Onderdelinden, Emilio Guzman, Nilgün Yerli, Kim van Zeben

Een overzicht van de premières deze week, met: Joep Onderdelinden, Emilio Guzman, Nilgün Yerli en Kim van Zeben.

Joep Onderdelinden – Dus…
Premiere: Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, 27 jan 2014

“Natuurlijk staat deze voorstelling weer bol van de herkenbare, hilarische en ontroerende anekdotes; natuurlijk beweegt Joep zich weer zoals alleen hij dat kan; natuurlijk bestrijkt zijn mimiek weer alle registers en natuurlijk gaat hij (op veler verzoek) meer zingen! En, als kers op de taart: iedere avond een speciaal gastoptreden van Postbode Siemen, de meest populaire brieven- en pakjesbezorger van Nederland, DUS…

Samen trekken zij ten strijde tegen het huidige ‘gedoemdenk’. Omhoog die stok! ‘Wees eens een zonnetje’, als nationaal volkslied! Het asbak-kleien terug als verplicht eindexamenvak! En ruim baan voor dagen-met-een-vlaggetje! Want het is ook een keertje klaar. Daarom!”

Nog te zien tot en met 20 mei 2014.
speellijst

Emilio Guzman – Een dunne dekmantel
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 29 jan 2014

“Emilio wordt wel eens Socialio genoemd. Hij is vriendelijk en bindend, maar bovenal conflictvermijdend. Maar zelfs in een sprookjeswereld zijn er conflicten. In de echte wereld krijgen mensen een steeds dikkere huid, wordt kwetsbaarheid wegbezuinigd en is schaamteloosheid goed te verkopen. In een tijd van revoluties slaagt in Nederland geen protest. Emilio Guzman heeft geen zin meer om gelaten toe te kijken. Socialio is boos. Maar hij voelt zich een protesteerder zonder protest. Emilio heeft dus eindelijk een conflict, al is het dan met zichzelf.”

Nog te zien tot en met 29 mei 2014.
speellijst

Nilgün Yerli – Onbeperkt genieten
Premiere: De Flint in Amersfoort, 31 jan 2014

“Wanneer genoot je voor het eerst? Er zijn mensen die zich de eerste keer niet kunnen herinneren. Maar sommigen herinneren zich hun laatste keer niet eens. Wat is genieten? Een gratis kop koffie bij een treinreis? Of luxe nootjes bij een borrel? Of een toetje waarbij de calorieën er niet toe doen? Verzadigd zijn we in genot… Onbeperkt genieten kunnen we… van alles. Maar in hunkering naar het genot voor dat ene warme gevoel van binnen, dat je krijgt als iemand een glimlach op je gezicht tovert. ‘Onbeperkt Genieten’ is een voorstelling die je moet zien. Om te genieten.”

Nog te zien tot en met 7 mei 2014.
speellijst

Kim van Zeben – Syndroom van Zeben
Premiere: Schiller Theater Place Royal in Utrecht, 1 feb 2014

“Met Kim van Zeben is er geen mogelijkheid om even rustig op adem te komen in je theaterstoel. Zij dendert met ongekende turbulentie en muzikaliteit over het podium, en schakelt razendsnel tussen typetjes en onderwerpen. Limburgers, Marokkanen, boeren, stripfiguren en zelfs dieren; ze strijden in Kim om de aandacht en willen allemaal het hoogste woord. Hierdoor wordt Kim vaak verkeerd begrepen en behandeld als een irritante kleuter. Vervelend voor haarzelf, maar leuk voor haar toeschouwers: zij krijgen een overrompelende voorstelling te zien. De pers typeerde haar als ‘een wervelwind’ en ‘verrassend anders’, en merkte op dat ‘niets te gek lijkt voor de stembanden van Van Zeben’. Zo is dat!”

Nog te zien tot en met 4 april 2014.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon