www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Anne Neuteboom wint het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival

Anne Neuteboom Griffioen Zuidplein Cabaret Festival, foto Sander de Goede

Anne Neuteboom heeft zaterdagavond de finale van het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival gewonnen. De publieksprijs ging naar Martijn Kardol.

Anne Neuteboom is afgestudeerd theatermaker en werkt in de supermarkt. In haar programma komt haar frustratie over haar leven naar voren. Dat maakt voor een persoonlijk, origineel, schurend én grappig programma. De jury prees het maatschappelijk engagement en de volzinnen die ze in haar programma gebruikte. Daarnaast heeft ze een fysieke act in haar programma die je niet snel zult vergeten. De redactie is al langere tijd fan van Anne Neuteboom en hoopt dat ze nu nog veel vaker gaat spelen. Daar wordt ze alleen nog maar beter van.
www.annaneut.nl

Martijn Kardol Griffioen Zuidplein Cabaret Festival, foto Sander de Goede

Martijn Kardol won de publieksprijs, maar had ook niet misstaan voor de juryprijs. Hij is een prima verteller die je luchtig vertelt over zijn auditie voor Saturday Night Fever bij ene Joop van den Ende van het welbekende Stage Entertainment. Als enige muzikale finalist zong hij ook enkele liedjes. Dat is ook eigenlijk de enige aanmerking op zijn optreden, want zelf vinden we het wat het raar dat je tijdens zo’n festival -waar je je eigen kunnen moet showcasen- een lied van Bram Vermeulen brengt. Weliswaar een mooie afsluiter, maar dan hadden we liever nog iets van hemzelf gehoord.
www.martijnkardol.nl

Emiel van der Logt had de altijd ondankbare taak om de avond te openen. Daarbij had hij de pech dat hij in een tamelijk ‘koude’ zaal terechtkwam. Normaliter zou de presentator het publiek al een beetje hebben opgewarmd voor een enthousiast ontvangst van de deelnemers, maar dat zat er vanavond zeker niet in. Gelukkig is Emiel een ervaren standupper die een prima set speelde met grappen over zijn tattoo, roken in de auto en gay Hitler. Nu kwamen er in dat laatste stuk weliswaar alle cliches over homo’s voorbij, maar wel gestoken in een fraai bruin hemdje. Maar de grappen kregen niet helemaal de lach die ze verdienden.

Tom Montfrooy bracht een bijzonder programma over het verlies van zijn vrouw, waarna hij als alleenstaande vader voor de opvoeding van zijn twee dochters staat. Het is een balanceeract tussen humor en ernst waarbij nog verbazend veel valt te lachen. Het is knap hoe hij na een serieus stuk het publiek toch weer meekrijgt in de lach. Zonder dat het vervolgens doorslaat naar te lollig, gelukkig. Het is wat cynisch, maar het is een prachtig verhaal en ben benieuwd wat Tom hier verder mee gaat doen.
Twitter: Tom Montfrooy

foto’s: Sander de Goede

Categorie: Festivals | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.