nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Yentl en De Boer, Bert Kruismans, Comedytrain International Summer Festival, Stadsgehoorzaal Vlaardingen, Monty Python, Stefan Pop, Pepijn Schoneveld

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Interview met Yentl en De Boer in Het Parool. Vanavond presenteren ze hun debuutalbum in het Vondelpark. “Het ‘nieuwe, absurdistische cabaretduo van Nederland’ noemen ze zich. Wat het publiek zich daarbij moet voorstellen? In elk geval een bonte verzameling muziek en scènes voortgekomen ‘uit onze meisjesbreintjes’. ‘Over ons verlangen om te dromen en te blijven spelen met verwachtingen in de grote mensenwereld.'”
12 juli 2014

HP De Tijd interviewt de Vlaamse cabaretier Bert Kruismans. Kruismans – humorist, Wetstraatwatcher én meest geliefde Vlaming over de taalgrens – ziet geen humor meer in het politieke theater.
12 juli 2014

Recensie van het Comedytrain International Summer Festival in De Telegraaf. Matt Kirshen en Pete Johansson zijn alleen vanavond nog te zien op het festival. De komende weken volgen andere internationale comedians. “(Johansson) was vastbesloten het publiek wél voor zich te winnen en hij bracht van meet af aan een totaal andere energie op het podium. Het duurde niet lang of deze ongelikte beer met baseballpet had vrijwel de hele zaal in zijn zak.”
11 juli 2014

Daarnaast vonden we elders nog de volgende artikels:

De gemeenteraad van Vlaardingen heeft zware bezuinigingen uitgesteld. Daardoor is o.a. de dreigende sluiting van de Stadsgehoorzaal vooralsnog van de baan. De doelstelling om te bezuinigen blijft echter staan. RTV Rijnmond bericht erover.
11 juli 2014

Prima recensies voor de reunie-shows van Monty Pyton in de Londense O2.
NRC: Spetterende eindshow Monty Python in Londen.
2 juli 2014

Volkskrant: Monty Python – samen 357 jaar en nog steeds very silly
2 juli 2014

Interview met Stefan Pop in Spits. Over het schrijven van grappen voor programma’s als Dit Was Het Nieuws en Volgende Week.
1 juli 2014

Tim den Besten liep voor de VPRO een dag mee met cabaretier Pepijn Schoneveld. ‘Optreden is voor mij ook meditatie’.
apr 2014

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.