www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Oud-manager komt met boek over Neerlands Hoop

Neerlands HoopJust Enschedé – Mijn jaren met Bram Vermeulen en Freek de Jonge
ISBN 9789046817889
Verschijnt in september.

Voormalig manager Just Enschedé tekende de jonge jaren van het duo op ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Freek en de tiende sterfdag van Bram Vermeulen. ‘Een uniek en intiem portret van een allesomvattende jongensvriendschap in de spotlights.’

“Het is precies vijfenveertig jaar geleden dat Neerlands Hoop in Bange Dagen voor het eerst optrad: dit was het meest vernieuwende en spraakmakende cabaret van de jaren zeventig. Met hun dynamische shows en up-tempo humor trokken volleybalinternational Bram Vermeulen en domineeszoon Freek de Jonge een jong en gretig publiek de theaters binnen – en lieten het alle hoeken van de zaal zien.
Just Enschedé was al die jaren hun manager en stond er met zijn neus bovenop. In Rock & roll cabaret haalt hij herinneringen op aan die turbulente periode. Hij laat tot in detail zien hoe het duo hun rock-‘n-rollinfuus aan het cabaret toedienden. De lezer zit op de eerste rang wanneer Enschedé schrijft over Bram en Freeks theatertriomfen en de onvermijdelijk breuk waar ze samen op afstevenden.”

Just Enschedé (1947) was van 1968 tot 1979 manager van Neerlands Hoop in Bange Dagen. Tegenwoordig is hij directeur van Stichting De Best Verzorgde Boeken.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.