nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Muzikale Helden in De Kleine Komedie

Van woensdag 24 t/m zaterdag 27 september presenteert De Kleine Komedie de vijfde editie van de muziekvoorstelling Muzikale Helden. Roos Rebergen, Jelka van Houten, Helge Slikker, Case Mayfield, Polle Vrienten, Rina Mushonga en Theo Nijland zingen nummers van hun hoogstpersoonlijke muzikale helden. Leo Blokhuis brengt verrassende anekdotes tussen de liedjes door.

Voor meer info:
www.dekleinekomedie.nl

Ook bij deze nieuwste editie van Muzikale Helden hebben we weer artiesten bij elkaar gebracht met zeer verschillende achtergronden en carrières. Polle Vrienten maakt deel uit van de muzikale cabaretgroep Herman in een bakje Geitenkwark, Helge Slikker is acteur, muzikant en componist en is de zanger van Miss Molly & Me. Theo Nijland is een van Neerlands beste liedjesschrijvers en de jonge singer/songwriters Roos Rebergen (Roosbeef), Case Mayfield en Rhina Mushonga hebben zich in dit genre inmiddels meer dan bewezen met stuk voor stuk een volstrekt eigen geluid. Multitalent Jelka van Houten is actrice en zingt in musicals en bands.

In Muzikale Helden gaan de singer/songwriters en kleinkunstenaars van nu aan het werk met hun helden van toen en geven ons een kijkje in hun muzikale keuken. Ze vertolken de nummers die ze zelf grijs gedraaid hebben, liedjes die hun muzieksmaak kleur geven en waardoor zij hun eigen stijl hebben ontwikkeld. Het zijn de nummers die je niet bij hen verwacht of juist de liedjes van muzikanten die zij zó bewonderen, dat er durf voor nodig is ze voor publiek te zingen. Ze brengen hun favoriete nummers in een eigen uitvoering en ze vertellen hierbij hun hoogstpersoonlijke herinneringen die bij die nummers horen. Aangevuld met de verhalen van Leo Blokhuis komt een breed beeld tot leven van de popgeschiedenis en van de inspiratiebronnen van deze succesvolle zangers en zangeressen.

De niet voor de hand liggende samenwerking tussen deze hedendaagse helden levert prachtige resultaten op met bijzondere duetten en onverwachte samenzang. Met Muzikale Helden stimuleert De Kleine Komedie de muzikanten zich te ontwikkelen, nieuwe verbintenissen aan te gaan en hun repertoire uit te breiden.

Muzikale Helden is een productie van De Kleine Komedie. Het programma wordt geregisseerd door Dick Hauser en muzikaal ondersteund door een band onder leiding van Jan Robijns, met Wouter Planteijdt, Martijn Bosman en Hein Offermans.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon