www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Foto’s en juryrapporten Cameretten festival

cameretten_2014-prijsuitreiking-jaap_reedijk-2452

Gisteren was de finale van het 49e Cameretten festival. We hebben een overzicht gemaakt van foto’s van Jaap Reedijk en de juryrapporten van de deelnemers.

cameretten_2014-prijsuitreiking-jaap_reedijk-2444

OLDENOSBORN (Lize van Olden en Victoria Osborn (resp. rechts en links) wonnen de juryprijs.

cameretten_2014-prijsuitreiking-jaap_reedijk-2304

Kiki Schippers wint de publieksprijs en later ook de persoonlijkheidsprijs.

Oldenosborn wint Cameretten

Juryrapport Oldenosborn met ‘Oldenosborn #1’

Lize van Olden en Victoria Osborn vormen het bijzonder goed op elkaar ingespeelde duo Oldenosborn. Hun programma verbeeldt op even grappige als schrijnende wijze in hoog tempo de problematiek waarmee generatie Y worstelt; niks willen missen en je gek laten maken door alles en iedereen. Opererend in dat grijze gebied tussen kleinkunst en toneel krijgen publiek en jury de worstelingen en vertwijfelingen vanuit verschillende perspectieven voorgeschoteld. De switches hierin zijn goed getimed en treffend en de personages worden overtuigend neergezet. Oldenosborn geeft elkaar de ruimte en is volledig in balans. Een heel eigen en veelbelovend nieuw damesduo.

Kiki Schippers, Cameretten 2014

Juryrapport Kiki Schippers met ‘Hard Hoofd’

Kiki stelt zich kwetsbaar op en opent met een mooi ingetogen en gedurfd a capella lied waarmee ze direct indruk maakt. Ze toont lef. In tegenstelling tot de halve finale windt Kiki nu direct de zaal om haar vingers. Haar teksten zitten goed in elkaar, zijn verhalend en verbeelden in korte tijd haar gedachten. Ze laat horen te beschikken over een bijzondere en ontroerende zangstem. Haar programma heeft een goede opbouw, waarin ze de jury en het publiek deelgenoot maakt van haar persoonlijk leed.
De jury is onder de indruk van de wijze waarop ze met hele kleine liedjes het grote Luxor bespeelt. Kiki heeft veel in haar mars en met haar sterke podiumpersoonlijkheid iedereen te raken.

cameretten_2014-emiliovanderlogt_jaapreedijk

Juryrapport Emiel van der Logt met ‘Antimaterie’

Sympathiek en met open armen ontvangt Emiel zijn publiek. Met overtuiging, een hoge dosis energie en vooral veel plezier staat hij op het podium.
Zijn programma zit goed in elkaar en lijkt zowel jong als oud aan te spreken. Hoewel het daardoor vrij mainstream blijft en nauwelijks schuurt. Zijn omkeringen zijn leuk en de tegenstellingen tussen arm en rijk vormen een mooie rode draad in zijn programma. Zijn blik op de grote (economische) vraagstukken van deze tijd is fijn, maar het is ook duidelijk dat Emiel zichzelf het meest op zijn gemak voelt als hij zijn materiaal uit zijn eigen belevingswereld kan halen…
De jury is bijzonder gecharmeerd van de wijzigingen die hij heeft durven aanbrengen ten opzichte van de halve finale. Daarmee laat hij zien een terechte finalist te zijn.

foto’s: Jaap Reedijk

Categorie: Festivals | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.