nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Spookboekje voor de feestdagen: 25 december

Tijdens de feestdagen loodsen we je door het tv-aanbod heen. Dit is het aanbod van vanavond:

In ‘Messiah masterclass’ zijn Alex Klaasen en Tineke Schouten te zien naast Birgit Schuurman en Rene van Kooten. We volgen ze tijdens de voorbereidingen van de opvoering van de Messiah van componist Händel uit 1741. Aflevering 2 van 3. NPO 2, 18.55-19.25 uur.

In ’50 jaar Van Duin’ bezoekt Jan Wijdbeens een speciale gast waarmee André van Duin dierbare en/of leuke herinneringen deelt. U ziet de leukste scènes uit zijn artiestenoeuvre. De speciale gast van vanavond is Martin Gaus. NPO 1, 19.00-19.50 uur.

Dolf Jansen met tv-registratie ‘Topvorm’. HumorTV, 19.05-20.35 uur.

“Het onvermijdelijke feit is dat Dolf Jansen – rasartiest, mooiprater, dichtregelaar, hoofd afdeling adrem van de gemeente Ouderamstel – 50 is. Vijftig. VIJFTIG… Net als Brad Pitt en Johnny Depp, overigens. Nu is zijn streven dit: nog één keer de absolute topvorm bereiken, fysiek, mentaal, als atleet, artiest, als mens zelfs. Maar ook uitvinden wat topvorm eigenlijk is, en hoeveel dat met gelukkig zijn te maken heeft. Zijn zoektocht – langs masseurs met handen groter dan zijn hoofd, langs knijpers, krakers en knoeiers, van helemaal mindfull naar full body experience – levert een fascinerende voorstelling op over de man en zijn grenzen. En de TOPVORM die nog in hem blijkt te huizen. Wellicht…”

In het EO-programma ‘Sterren van Bethlehem’ treedt onder meer cabaretier Roué Verveer in de voetsporen van Maria en Jozef. NPO 1, 20.30-21.30 uur.
meer info

Blackadder’s Christmas Carol uit 1988. BBC 2, 21.15-22.00 uur.

Van der Laan en Woe met tv-registratie ‘Superlatief’. HumorTV, 22.00-23.00 uur.

“Voortdurend leggen Van der Laan en Woe menselijke gebreken bloot. Hilarische types en venijnige satire, waarin onder andere een oversekste gynaecoloog, twee kiftende buurmannen en een geadopteerde Chinees ten tonele worden gevoerd!”

Eerder dit jaar was John Cleese in om zijn nieuwe boek te promoten. Onder het mom van ‘Een avond met John Cleese’ waren in Carré opnames voor het televisieprogramma College Tour. NPO 2, 22.10-23.30 uur.

DWDD Guilty Pleasures waarin Youp van ’t Hek een bigband-versie van Flappie zingt en een optreden van Stanley en De Menzo’s. NPO 1, 23.05-0.05 uur.

Kerstspecial van één van Engelands populairste comedians: Michael McIntyre’s Very Christmassy Christmas Show. BBC 1, 23.40-0.40 uur.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.