www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Spoorboekje voor de feestdagen: 27 december

Tijdens de feestdagen loodsen we je door het tv-aanbod heen. Dit is het aanbod van vanavond:

Portret van comedian Chris van der Ende in ‘Grimassen’. NPO 2, 16.25-17.00 uur.

In een nieuwe aflevering van de NTR-serie Grimassen staat cabaretier Chris van der Ende centraal. Hij is geboren in Santos in Brazilië, maar vlak na zijn geboorte geadopteerd door een echtpaar uit het Westland. De jonge Chris heeft moeite met zijn adoptie. Hij voelt zich in het dorp waar hij opgroeit niet altijd even prettig. Hij is jaloers op kinderen die wel op hun ouders lijken en voelt zich gediscrimineerd. Dit alles leidt tot agressief gedrag.

Chris weet niet wie zijn biologische moeder is. Jarenlang sluimert de woede voort in Chris. Dan hoort hij een verrassend bericht: er ligt een brief voor hem in Santos. Daarin staan mogelijk gegevens die kunnen leiden naar zijn biologische moeder. Hij stapt op het vliegtuig. Grimassen volgt zijn zoektocht naar zijn biologische moeder.

Vanuit het Beatrixtheater in Utrecht een speciaal gala rond het vijftigjarig jubileum van André van Duin. Met diverse gasten, vrienden en collega’s.
En *spoiler-alert* de uitreiking van de Andre van Duin Comedy Award aan Jochem Myjer. NPO 1, 20.25-22.00 uur.

Najib Amhali speelt de hoofdrol in de speelfilm ‘Valentino’. NPO 3, 20.25-22.05 uur.

Bert Visscher met tv-registratie ‘Don Chaot en de foute Architect’. HumorTV, 21.50-23.30 uur.

Jandino Asporaat met tv-registratie Theatershow Ahoy (en niet het eerder aangekondigde ‘Made in Belgium’ van Philippe Geubels). NPO 3, 22.05-23.20 uur.

“Op 7 juni 2014 schreef Jandino Asporaat geschiedenis door als eerste Nederlandse cabaretier een comedy show te geven in een uitverkocht Ahoy. Het was de afsluiter van zijn meest succesvolle theatertour tot nu toe. Met spetterend vuurwerk, dansers van de Groove Kings en een gastoptreden van de enige echte Judeska uit FC Kip, werd Ahoy omgebouwd tot het grootste theater van Nederland.”
foto: Anne Reitsma

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.