nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Paul Groot speelt Robert Long in musical

Paul Groot gaat de hoofdrol spelen in de musical over zanger Robert Long van Stage Entertainment die in het theaterseizoen 2015-2016 in de Nederlandse theaters te zien zal zijn.

De musical wordt geschreven door Dick van den Heuvel en regisseur Peter de Baan en concentreert zich op de vriendschap van Long met Leen Jongewaard. Die laatste wordt gespeeld door Jeremy Baker, met wie Groot eerder samenwerkte in Koefnoen.

Robert Long (1943-2006) was cabaretier, zanger, acteur, tekstschrijver, columnist en presentator voor radio en televisie. Long was openlijk homoseksueel en zou zijn hele leven een ‘rebelse romanticus’ blijven, met enerzijds gevoelige liedjes en anderzijds vlijmscherpe teksten.

De musical is een productie van Stage Entertainment Nederland. Producent Albert Verlinde maakte eerder musicals over de levens van Edith Piaf, Toon Hermans en Ramses Shaffy. Paul Groot speelt momenteel eens per week Wim Sonneveld in de musical ‘Sonneveld in DeLaMar’.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.