nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Roovers en Van Leeuwen wint Griffioen Zuidplein Cabaret Festival


vlnr: Meeuw Roovers, Mark Waumans, Robert van Leeuwen

Het duo Roovers en Van Leeuwen heeft vrijdagavond de finale van het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival gewonnen. De publieksprijs ging naar Mark Waumans.

Uit het juryrapport: “Met hun absurdistische benadering en onverwachte wendingen weet het duo Roovers en van Leeuwen het publiek te boeien. Hun timing is vanavond erg sterk, en het geheel zit strak en professioneel in elkaar.”

Meeuw Roovers en Robert van Leeuwen studeren dit jaar af aan de Koningstheateracademie met hun avondvullende programma ‘Alles Behalve Liefde’.
www.rooversenvanleeuwen.nl

Publieksprijswinnaar en stand-up comedian Mark Waumans was eerder dit jaar al finalist bij de Culture Comedy Award. Ook is hij als columnist te horen bij Amsterdam FM.
twitter.com/markwaumans

Andere finalisten waren Thjum Arts, Philip de Leeuwe en Dorothée de Rooy.

Het festival richt zich op het ontdekken van cabarettalent en wil hen een springplank bieden naar de grotere landelijke cabaretfestivals. Eerdere finalisten/winnaars waren o.a. Rene van Meurs (winnaar Cameretten 2012), Dara Faizi (winnaar Groninger Studenten Cabaret Festival 2010), Wouter Monden (winnaar Culture Comedy Award 2010), Felix Heezemans (winnaar Culture Comedy Award 2011) en Kirsten van Teijn (winnaar jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2013).
www.griffioenzuidpleincabaretfestival.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.