nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

DeWaardering voor Richard van Bilsen

Op 14 april wordt ‘De Waardering’ uitgereikt aan de oprichter van Zwartekat.nl (ja, deze site), Richard van Bilsen. De prijs wordt iedere twee jaar tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival uitgereikt en schenkt aandacht aan personen of instellingen die zich achter de schermen zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse kleinkunst. De uitreiking vindt plaats tijdens de finale van de Wim Sonneveldprijs 2015 in theater DeLaMar.

Volgens de jury van DeWaardering is zwartekat.nl “al twintig jaar van continue en toenemende waarde voor de cabaretwereld. Zowel cabaretliefhebbers als professionals (ruim 1.000 per dag) bezoeken de site die snel, alert en goed geinformeerd reageert op actualiteit, aldus de jury die dit jaar bestond uit Simone de Waard, Machiel Emmering en Henk van Gelder. Ook de toepassing van journalistieke principes als hoor- en wederhoor en de uitgebreide archieffunctie worden geprezen. Oprichter Richard van Bilsen beheert de site vrijwillig en heeft deze laten uitgroeien tot een professioneel journalistiek platform.”

DeWaardering werd door het Amsterdams Kleinkunst Festival ingesteld in 2007 bij het afscheid van de bestuursleden Simone de Waard en Machiel Emmering. De prijs werd daarna nog toegekend aan Joost Nuissl (oud directeur Kleine Komedie), uitgever Vic van de Reijt en journalist Henk van Gelder. De prijs bestaat uit een oorkonde, een speciaal door Frank van Pamelen geschreven gedicht en een bedrag van 1.500 euro.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.