nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Terugluisteren: Cabaret tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog

Opgedoken uit de archieven van de Wereldomroep: Cabaret tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jacques Klöters komt aan het woord over cabaretiers die in deze periode (toch) optraden.
29 aug 1994

Woord.nl is een platform voor verhalende radio. Naast het wekelijkse nachtelijke radioprogramma met archiefopnames biedt de website een flink aantal opnames aan.

Op 30 december 1988 bracht het radioprogramma Het Spoor Terug ‘Cheerio’, een vijf uur durende nachtuitzending over het amusement in de naoorlogse jaren. Met flarden herinneringen en veel muziek.

En interviews over het naoorlogse amusement met o.a.: directeur Frans van Klingeren van Algemene Nederlandse Organisatie Voor Amusement (ANOVA), cabaretier Wim Ibo, zangeres Annie de Reuver, goochelaar Tonny van Dommelen, Alice en Kees Kalmar van het Kalmar Trio, pianist Jip Vogel, drs. Jacques Conings, Diana en Daranti die een variétéact met een xylofoon hadden, musicus en orkestleider Cees van Doornewaard, cabaretière Connie Renoir (overigens ook de moeder van Jenny Arean), pianist Cas Oosthoek, pianist Nico Scheffer, trompettist Ado Broodboom, zangeres Melly Suddy, accordeonist Ted Valerio en hoorspelacteur Jan Oradi.
uur 1
uur 2
uur 3
uur 4
uur 5

Categorie: Multimedia | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.