www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: theaters

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: artikels over ontwikkelingen in de theaterwereld.

Interview in Brabants Dagblad met cultureel ondernemer Ron Cretier: “Er moet reuring in de tent komen”. Via CMN (Cultureel Management Nederland) is hij sinds 2009 directeur bij Perron-3 in Rosmalen. Daar wekt hij de wrevel van naburige horeca-ondernemers. In oktober 2014 zei hij in een interview in dezelfde krant: “Je moet het niet elke week hebben, maar het zou zomaar kunnen dat we straks uitvaarten kunnen organiseren in de theaterzaal.” Vorige maand werd hij directeur bij De Poorterij in Zaltbommel dat in april nog failliet ging.
8 juni 2015 (blendle)

Afscheidsinterview René Geladé, directeur van Cultuurcentrum Hasselt, in De Standaard: “Een cultuurcentrum is geen commercieel bedrijf”.
8 juni 2015 (blendle)

Theater De Storm in Winterswijk verzet zich tegen het afwijzen van een speciale subsidie door de provincie Gelderland, dat meldt De Gelderlander. Het gaat om een bedrag van 16.000 euro.
8 juni 2015

Kulturhus Haaksbergen luidt in Tubantia de noodklok vanwege de bezuinigingen. “Als wij deze bezuiniging moeten doorvoeren, gaan we failliet.”
3 juni 2015

Goed nieuws voor Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Het krijgt een financiële bijdrage van bijna 900.000 euro van het Brabant C Fonds.
5 juni 2015

Enkele dagen eerder hoopte de nieuwe directeur Viktorien van Hulst in het Brabants Dagblad nog op een subsidie van 700.000 euro voor onder meer internationale voorstellingen. Daarmee wil ze weer het internationale karakter terugbrengen. En ze heeft meer plannen.
2 juni 2015 (blendle)

Ondertussen wil de Bossche politiek komend jaar 10,5 miljoen bezuinigen. Op ‘alle’ uitgaven en dus ook op kunst. Of zoals het Brabants Dagblad het formuleert: “Den Bosch geeft miljoenen uit aan cultuurgebouwen. Nu de stenen er staan, moeten de podia inleveren.”
30 mei 2015 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.