www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Mike Bodde, Drs P, Samba Schutte, Kevin Bridges, Koefnoen, Gerard Cox

gerardcox

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: Interview met Mike Boddé, in memoria voor Drs P, recensies voor Samba Schutte en Kevin Bridges. Vervolgens Trouw en NRC over Koefnoen presenteert’ en het merkwaardige ingezonden brieven-gevecht tussen Gerard Cox en een dame die liegt over haar naam.

Interview met Mike Bodde in Revu: “Ik ben een sentimenteel schuimpje”
17 juni 2015 (blendle)

Onder de noemer ‘De erfenis van Drs P’ schrijven rapper Extince en cabaretier Kees Torn over Heinz Polzer en zijn werk.
16 juni 2015 (blendle)

In memoriam Heinz Polzer in NRC. “Drs. P noemde zich plezierdichter – en in dat plezier school zijn grote kracht.”
15 juni 2015 (blendle)

Recensie voor Samba Schutte met ‘Je Maintiendrai’ in Dagblad van het Noorden: “De droom van Samba” ★★★
15 juni 2015 (blendle)

Recensie voor de Schotse comedian Kevin Bridges die afgelopen week in Amsterdam speelde. Het Parool: “Schotse stand-upper Kevin Bridges scoort met fatalisme.” ★★★
15 juni 2015 (blendle)

Trouw en NRC zijn niet gelukkig met het nieuwe programma van Koefnoen, ‘Koefnoen presenteert’.

Willem Pekelder in Trouw spreekt over een tegenvallende spinoff: “De aanblik is duur en verzorgd – gelikte computer-animaties, prachtige kostuums en mooi gefilmde locaties – maar waar zijn de grappen? Neem de uitzending van dit weekend. Eén keer kunnen lachen.”
15 juni 2015 (blendle)

Hans Beerekamp NRC: “Nu we op de helft zijn van Koefnoen Presenteert kan de conclusie slechts luiden dat het procedé niet werkt. En het is nog niet zo eenvoudig precies te benoemen waar de schoen wringt.”
8 juni 2015 (blendle)

Een vreemde polimiek via de ingezonden brievenrubriek van de Volkskrant.
Ene Fatima Dakmar voelde zich beledigd door grappig bedoelde opmerkingen van Gerard Cox tijdens het concert ter ere van hem bij de uitreiking van de Radio 5 Nostalgia oeuvreprijs. Nadat ze hem achteraf ging meedelen dat ze de opmerkingen racistisch vond, reageerde hij volgens haar met “u heeft geen gevoel voor humor.” Om haar punt te maken citeert ze een eveneens ‘foute grap’ uit Raymann is Laat.
Volkskrant, 6 juni 2015

Opmerkelijk is dat de Volkskrant vandaag aan de brief van 6 juni een naschrift heeft toevoegd (die we niet in de papieren krant hebben teruggevondenin een hoekje op pagina 9, bij een geheel andere rubriek) dat ‘Fatima Dakmar’ heeft gelogen over haar naam. Ook tegen de krant zelf. Want mevrouw zegt dat ze in het verleden is bedreigd en dat ze zich nog steeds bedreigd voelt.

Gerard Cox leest de brief en reageert op zijn beurt. “Ja, u kunt mijn humor en smaak wellicht niet waarderen en dat mag. Maar ik verdom het om in het jaar waarin ik vijfenzeventig geworden ben, met een prachtige carrière en leven achter mijn rug, eventjes weggezet te worden als een blanke boze ouwe racist die zijn ‘voorbeeldfunctie’ niet kent.” En “mijn publiek is oud en wijs genoeg om zich te herkennen in mijn plagerige toon die zo herkenbaar Nederlands is. Wij kunnen namelijk lachen om en met elkaar en daarin is ruimte voor iedereen.” Hij wijst er tevens fijntjes op dat de grap bij ‘Raymann is laat’ door de redactie van dat programma is geschreven.
Volkskrant, 13 juni 2015

Dit alles was voer voor meerdere columnisten, maar die beroepsmatige meningen laten we voor wat ze zijn. Op één column na waarbij columnist Margriet Oostveen in gesprek ging met Gerard Cox.
Volkskrant 17 juni 2015 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.