nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Alex Klaasen, Henry van Loon, theaters in Nederland

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: Recensie voor Alex Klaasen en Henry van Loon. Verder artikels over ontwikkelingen in de theaterwereld.

Recensie voor Alex Klaasen en Henry van Loon met hun Parade-voorstelling ‘Neuken is voor meisjes’ in de Theaterkrant: “Vermakelijke parodie Nederpop” ★★★
11 juli 2015

Op 22 juni organiseerde de Boekmanstichting i.s.m. het Prins Bernhard Cultuurfonds het symposium Kaalslag of Cultuuromslag? Lees hier het verslag en bekijk de presentaties en verschillende reacties in de media.
13 juli 2015

Tubantia meldt: ‘Schouwburg Amphion krijgt minder dan gevraagd’. De raad van Doetinchem gaat vijftien jaar lang 50.000 euro opzijleggen voor de schouwburg Amphion. Gemeente en schouwburg hielden er geen rekening mee dat onder meer apparatuur sneller wordt afgeschreven. Amphion zelf gaf eerder aan jaarlijks 200.000 euro nodig te hebben.
13 juli 2015 (Blendle)

Geen Nederlandse gemeente bezuinigt meer op kunst en cultuur dan Vlissingen: 66 procent. Oorzaak: de miljoenenstrop na het opkopen van het Scheldeterrein, waar een nieuw stadshart moest verschijnen. ‘Dit is einde verhaal,’ zegt het maritieme MuZEEum in de Volkskrant.
10 juli 2015 (Blendle)

De gemeente Laarbeek trekt structureel veel te weinig geld uit voor het Openluchttheater Mariahout. Dat vindt het bestuur van het openluchttheater. Volgens de nieuwe subsidieregels heeft het theater vanaf volgend jaar recht op jaarlijks 4.592 euro subsidie, het bestuur zelf vindt 10.000 euro een ‘passend bedrag’. Meer in het Eindhovens Dagblad.
8 juli 2015 (Blendle)

Als Het Klooster in Nuenen de komende maanden werkelijk dreigt om te vallen, zal de gemeente Nuenen geen noodkrediet aan het cultureel centrum verschaffen. “Het college wil niet opnieuw extra geld uittrekken als er geen plan onder ligt”, aldus wethouder Joep Pernot (GroenLinks) in het Eindhovens Dagblad. “We willen een structurele oplossing, geen symptoombestrijding.”
4 juli 2015 (Blendle)

Theater Midi blijft de gemeente hoofdbrekens bezorgen. Anderhalf jaar is de verkoop nog altijd niet afgedaan. Tilburg kocht de voormalige bioscoop in 2007 om er een theater van te maken. Tot nu toe zouden de kosten zijn opgelopen naar 12 miljoen euro.
7 juli 2015 (Blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.