www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Docenten Theaterschool beschuldigd van relaties met studentes

De Theaterschool

De Volkskrant bericht vandaag over beschuldigingen aan het adres van twee docenten van de Theaterschool in Amsterdam. Zij zouden relaties met studentes hebben onderhouden.

De Vlaamse acteur en docent aan de regieopleiding Jappe Claes stapte begin 2014 op. Volgens de Volkskrant na dreiging met een diepgravend onderzoek. Claes ontkende aanvankelijk, maar heeft inmiddels laten weten één kortstondige relatie te hebben gehad. De andere docent is Ruut Weissman, tevens artistiek leider en veelgevraagd theaterregisseur. Tegenover de Volkskrant erkent Weissman dat hij in de jaren ’80 relaties met studenten had, maar hij zegt zichzelf begin jaren ’90 tot de orde te hebben geroepen. Weissman heeft de publicatie van het artikel via een kort geding geprobeerd te voorkomen.

De Volkskrant sprak vijftien oud-studenten, drie (oud-)docenten en andere ingewijden. Volgens hen heerste er jarenlang een cultuur waarin grensoverschrijdend gedrag van docenten zonder consequenties bleef. De school claimt dat met die cultuur is afgerekend.
16 juli 2015, Leraren Theaterschool beschuldigd van relaties met studentes

In het vervolgartikel een reconstructie van affaires op de Theaterschool. En hoe Karin Bloemen actie onderneemt nadat dit haar ter ore komt. De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waarvan de Theaterschool onderdeel is, heeft in haar integriteitscode relaties tussen docenten en studenten overigens niet verboden, merkt de krant op.
16 juli 2015, ‘Kom niet dichterbij’ (blendle)
16 juli 2015, ‘Hoe theaterschooldocenten hun positie misbruikten’ (volkskrant, betaalde toegang)

Categorie: In de media | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.