www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Docenten Theaterschool beschuldigd van relaties met studentes (3)

De Theaterschool

Hein Janssen schreef een opiniestuk naar aanleiding van de berichtgeving over docenten Jappe Claes en Ruut Weissman die relaties hadden met studentes op de Amsterdamse Theaterschool. “Ontluisterend, en daarom is het inderdaad goed dat dit nu in de openbaarheid komt. Dat Karin Bloemen het lef had met een aantal door haar verzamelde verhalen naar de directie te stappen. Dat er nieuwe docenten zijn die vanuit de school zelf de interne cultuur willen zuiveren opdat zij niet langer worden geconfronteerd met smoezelige verhalen.”
18 juli 2015

Johan Fretz, zelf oud-student van Weissman schreef de volgende reactie naar aanleiding van de reportage in de Volkskrant en het opiniestuk van Janssen. Hij stoort zich met name aan de beschuldigingen aan het adres van Weissman. Dat hij op dezelfde hoop wordt gegooid als Claes. “Nooit, maar dan ook nooit heb ik een verhaal gehoord over Ruut Weissman en een jonge studente. Talloze keren hoorde ik de verhalen over Jappe Claes en jonge studentes.”
20 juli 2015

Ook voormalige student en Vliegende Panter Diederik Ebbinge noemt het stuk in de Volkskrant karaktermoord op Ruut Weissman. Op Facebook neemt hij het op voor zijn goede vriend. Waarbij hij Claes gemakshalve geheel buiten beschouwing laat.
20 juli 2015

Reactie van Karin Bloemen in de Telegraaf. Zij kaartte de situatie aan bij de schoolleiding. “De schellen vielen me van de ogen toen ik een tijd terug het boek las wat mijn voormalige klasgenootje, actrice Erna Sassen (54), heeft geschreven. En waarin zij uit de doeken doet wat er in die jaren allemaal is voorgevallen, en hoe dat mechaniek werd. Hoe je door een leraar zijn bed in wordt gepraat. Ik werd puur emotioneel toen ik dat las. Ik heb drie jaar bij haar in de klas gezeten, en daar niets van gemerkt. En nu schrijft ze dat ze er zelfs fysiek onpasselijk van werd, dat ze anorexia ontwikkelde en er niet meer tegen kon.”
18 juli 2015 (blendle)

Column Elma Drayer in de Volkskrant: ‘Heertjes’: “Mannen die ondergeschikten verleiden tot seks hebben vóór alles een machtsprobleem. Of, zoals een van de theaterschoolstudentes treffend zei: ‘Ik denk niet dat hij verliefd op me was. Ik was gewoon een bevestiging van zijn macht.’ Ik vind het een zegen dat zulke heertjes daar niet meer mee wegkomen.”
17 juli 2015 (blendle)

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.