www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Paul Deen (1915-1990)

pauldeen

Vandaag is de honderdste geboortedag van Paul Deen. De in Den Haag geboren Deen was acteur, cabaretier en docent. Hij maakt zijn debuut in 1938 bij de Nederlandsche Toneelgroep in Deventer. In 1945 komt hij in dienst bij de hoorspelafdeling van de Nederlandse Radio Unie (NRU) en is als lid van de ‘hoorspelkern’ te horen in meer dan 460 hoorspelen, zoals ‘Monus, de man van de maan’.

Als cabaretier werkt hij vanaf 1952 bij Cabaret Wim Sonneveld en Cabaret Tingel Tangel van Sieto en Marijke Hoving. Als acteur speelt hij in die jaren ook bij de Haagse Komedie en het Zuidelijk Toneel.

In 1968 wordt hij docent aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam en werkt hij voortaan vrijwel uitsluitend voor radio en televisie. Zo is Deen ondermeer bekend van zijn rol als ‘Meester Spicht’ in de zeer populaire jeugdserie ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?’.

Op 30 augustus 1990 overlijdt hij op 75 jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte Amyotrofe laterale sclerose.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.