www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Uitspraak kort geding Ruut Weissman tegen Volkskrant

Op 16 juli publiceerde de Volkskrant hun exposé over de Theaterschool-affaire, dat docenten relaties zouden hebben gehad met studentes. Ruut Weissmank, tevens artistiek leider van de Theaterschool, was één van deze docenten. Hij probeerde een dag eerder via kort geding de publicatie te verbieden.

De voorzieningenrechter was echter van oordeel “dat – mede gezien de misstand die De Volkskrant aan de kaak beoogt te stellen – die voorgenomen publicatie niet in zodanige mate inbreuk maakt op de persoonlijke levenssfeer van eiser dat een publicatieverbod vooraf gewettigd zou zijn.” De vordering werd afgewezen.

De uitspraak is online terug te lezen.
15 juli 2015
een meer leesbare samenvatting

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.