www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Paul van Vliet, Peter Pannekoek, Schudden, VSCD Cabaretprijzen, Karin Bloemen, Jan Jaap van der Wal

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: interviews met Paul van Vliet, Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal, verslagen van de uitreiking van de VSCD Cabaretprijzen, waarom er meer publiek naar Schudden moet gaan en recensies voor Greg Proops en Karin Bloemen met de Wëreldbänd.

Interview met de jarige Paul van Vliet in het AD. Vandaag wordt hij 80 jaar. ‘Veel ouderen trekken zich terug in hun eigen wereld. Voor een creatieve geest is dat de dood in de pot. Je moet nieuwsgierig zijn, je altijd verwonderen.’
10 sept 2015

Interview met Peter Pannekoek in de Volkskrant. Dit seizoen sluit hij opnieuw de vrijdag van De Wereld Dendert Door af, maar gaat hij ook een avondvullende show maken. “Ik denk dat dit het drukste jaar uit mijn carrière wordt. Het zal nooit meer zo zijn dat ik én elke week live stand-up doe op tv én voorstellingen speel. Ik zie er niet tegenop, maar laat ik het zo zeggen: als ik dit jaar geen burn-out krijg, krijg ik nooit een burn-out.”
8 sept 2015 (blendle)

Zaterdag is de voorstelling ‘Noorderzon’ van Schudden te zien. Henk van Gelder vindt in de VARAgids dat Emiel de Jong en Noël van Santen een groter publiek verdienen. “Noorderzon is, denk ik, het beste programma dat Emiel de Jong en Noël van Santen tot dusver hebben gemaakt. Al was het maar omdat onder hun komische vindingrijkheid af en toe ook een mooi gevoel voor melancholie schuilging”
8 sept 2015 (blendle)

Verslag over Poelifinario-winnaar André Manuel in de Telegraaf en twee zinnen over Neerlands Hoop-winnaars De Partizanen.
8 sept 2015 (blendle)

NRC Handelsblad over de winnaars van de Neerlands Hoop, Merijn Scholten en Thomas Gast alias De Partizanen.
8 sept 2015 (blendle)

De Volkskrant over de VSCD Cabaretprijzen.
8 sept 2015 (blendle)

De Theaterkrant over de uitreiking van de VSCD Cabaretprijzen. En waarom de VSCD Cabaretprijzen niet gewoon ook tijdens het Gala van het Nederlands Theater worden uitgereikt? Spoiler alert: ‘niet gevraagd’, ‘ja moet wel op geschikt festival, misschien Theater Festival of een ander, nog op te richten festival’. #brekendeklomp
7 sept 2015

Het Parool was bij de opname van de ‘potcast’ van Greg Proops in Toomler: ‘Amsterdamse clichés met veel flair en sarcasme verwoord.’ ★★★★
7 sept 2015 (blendle)

De podcast zal t.z.t. hier te downloaden zijn:
www.gregproops.com

Recensie voor Circus Cirque Stiletto 3 met Karin Bloemen en de Wëreldbänd in NRC Handelsblad: ‘Wervelende variété-show met Bloemen mist echte tinteling’ ★★★
7 sept 2015 (blendle)

Interview met Jan Jaap van der Wal in TPO Magazine over comedy bedrijven in Vlaanderen: ‘Belgen vinden taalgrofheid wel leuk.’
7 sept 2015 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.