nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Groenman-Taalprijs voor Theo Nijland

Theo Nijland heeft de Groenman-taalprijs gewonnen vanwege zijn bijzondere veridensten voor de Nederlandse taal. De uitreiking vindt plaats op 7 november tijdens het congres van het Genootschap Onze Taal in Breda.

Nijland krijgt de prijs omdat hij “uit het hele reservoir van het gemoed en de rede put en dat op een subtiele en uiterst creatieve wijze in onze taal weet uit te beelden (…) zijn liedjes zijn prachtige voorbeelden van de toegankelijkheid en de schoonheid van de Nederlandse taal”.

De prijs werd eerder gewonnen door ondermeer Kees van Kooten (1999), Ivo de Wijs (2001), Freek de Jonge (2005), Drs P (2009), Herman Finkers (2011) en Paul van Vliet (2013).

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.