www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Arie Vuyk, Peter Pannekoek, Sjaak Bral

Een overzicht van de premières deze week, met: Arie Vuyk, Peter Pannekoek, Sjaak Bral.

Arie Vuyk – Bij de horizon linksaf
Premiere: Werftheater in Utrecht, 26 feb 2016

In Bij de horizon linksaf gaat Arie op zoek naar de grenzen van zijn kunnen.
En daarbij stuit hij op levensvragen als: Kun je met ademen je geld verdienen?
Bestaat Veenendaal echt? En zo ja, waarom?

Eén ding is zeker: een onmisbare avond lachen op hoog niveau, waarbij u geleid wordt door Arie, uw veilige gids in het land van de grenzeloosheid.

Nog te zien tot en met 24 april 2016.
speellijst

Peter Pannekoek – Zacht van binnen
Premiere: Theater Walhalla in Rotterdam, 26 feb 2016

‘Ik herinner me meer dan ik heb meegemaakt.’ Volgens historici een citaat van Benjamin Disraeli, volgens het geheugen van Peter Pannekoek een uitspraak van Peter Pannekoek. Wiens leven volgens zijn vrienden bestaat uit waarverzonnen verhalen. Maar maakt dat het ook minder waar? En wie zegt dat hij die vrienden niet heeft verzonnen?

Nog te zien tot en met 4 juni 2016.
speellijst

Sjaak Bral – De moord op Blonde Dolly
Premiere: Diligentia in Den Haag, 27 feb 2016

Een onopgeloste moord blijft altijd leven. Zo ook de moord op de Haagse prostituee Blonde Dolly, ruim 50 jaar geleden. Tot op de dag van vandaag circuleren wilde verhalen. Feit is dat hooggeplaatste Haagse politici (zoals de oprichter van de VVD) van haar diensten gebruik maakten. Bovendien bleek Blonde Dolly na haar dood, slechts 32 jaar oud, extreem gefortuneerd te zijn. Ze bezat miljoenen. Hoe kwam zij aan zulke grote hoeveelheden geld en waarom werd het onderzoek naar haar moord door de hoofdcommissaris eigenhandig in de doofpot gestopt?

Sjaak Bral neemt het publiek mee terug in de tijd, naar de schone schijn van de jaren vijftig en de verstikkende macht van regenten. Hij spoorde bovendien de vermeende moordenaar (nu 87 jaar oud) op en confronteerde hem met de bewijslast. Feit en fictie raken verstrikt in een razendknappe vertelling die zowel historisch als humoristisch is. Een theaterthriller van de bovenste plank – met een ontknoping die het publiek niet in de koude kleren gaat zitten.

Nog te zien tot en met 29 april 2016.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.