www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Liesbeth: musical over Liesbeth List

Theaterproducent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment gaat de musical “Liesbeth” produceren. Deze nieuwe biografische musical is gebaseerd op het leven en de carrière van Liesbeth List.

Het levensverhaal van List biedt genoeg stof om er een musical rond te bouwen: ze werd als kind geïnterneerd in een Jappenkamp met haar moeder die na de bevrijding zelfmoord pleegt, vervolgens werd ze opgevangen door pleegouders op Vlieland en op latere leeftijd krijgt ze een dochter van haar grote liefde. List had een lange carrière met veel hoogtepunten maar ook moeilijke periodes. Ze bracht een repertoire van o.a. Ramses Shaffy, Jacques Brel, Charles Aznavour en Edith Piaf. Ze had verschillende televisie- en toneelrollen en kreeg gouden platen, Edisons, persprijzen in Montreux en diverse officiële onderscheidingen.

De musical “Liesbeth” zal vanaf het najaar van 2017 in de Nederlandse theaters lopen.

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...