www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Carillon Leids stadhuis speelt liedjes Leidsch Studenten Cabaret

In 1957 werd het Leidsch Studenten Cabaret opgericht door Paul van Vliet, Liselore Gerritsen, Floor Kist en Kaj van Oven. De groep stopte in 1960 omdat de leden moesten afstuderen. Van Vliet en Gerritsen richtten na hun afstuderen Cabaret PePijn op met het bijbehorende theater en Kist en Van Oven werden respectievelijk diplomaat en advocaat.

Op zaterdag 11 juni vindt er vanaf 14.00 uur een speciaal concert plaats vanaf de stadhuistoren door beiaardier Christiaan Winter. Daarbij wordt elk kwartier een liedje gespeeld van het cabaret, ‘Laat je zoon studeren’ en ‘De aardappeleters’. Dat meldt Sleutelstad.nl.
Liedjes van Leidsch Studenten Cabaret op carillon stadhuis

Op 6 juni jl werd in aanwezigheid van Kist en Van Oven ‘Laat je zoon studeren’ voor het eerst ten gehore gebracht door beiaardier Levina Pors die in totaal acht liedjes geschikt maakte om te spelen op het carillion. Chris de Waard van Sleutelstad deed verslag.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.