www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Soloprogramma voor Johan Fretz

Johan Fretz is volgend jaar te zien met zijn eerste avondvullende solo-cabaretvoorstelling ‘Zwart/Wit’, in thematische navolging van zijn Suriname-roman die in februari 2017 uitkomt.

“Is kleur bekennen wel een zaak van zwart of wit? Is het echt zo onmogelijk onszelf nog in de ander te herkennen? Waarom wordt gif zo vaak beantwoord met tegengif, ongevoeligheid met overgevoeligheid? Een one man show over Nederland, Suriname. Over het mijnenveld dat ras is geworden, over kleur bekennen, over zachte waarden in een harde tijd en de vraag of mensen met gemengd bloed misschien de verzoeners zijn omdat we de tegenstellingen die zo vaak onoverbrugbaar zijn in onszelf verenigen.”

Fretz studeerde af aan de Toneelschool en Kleinkunst Academie en maakte vervolgens drie theaterprogramma’s met Marcel Harteveld. Hij speelde zich in de kijker met een toespraak in 2010 tijdens een manifestatie tegen de cultuurbezuinigingen op het Malieveld. Hij schrijft opiniestukken en zijn gedachten over de waarde van kunst in de samenleving giet hij in het boek ‘Hart voor kunst’. In 2012 verschijnt het boek: ‘Fretz 2025’, over zijn fictieve kandidatuur als minister-president van Nederland. Momenteel is hij columnist bij Het Parool.

foto: Sanja Marija Marušić

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.