nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Philippe Geubels, Erik van Muiswinkel, Justus van Oel, Minou Bosua, Purper, Jandino Asporaat

Een overzicht van de premières deze week, met: Philippe Geubels, Erik van Muiswinkel en Justus van Oel, Minou Bosua, Purper, Jandino Asporaat.

Philippe Geubels met ‘Bedankt voor alles’
Premiere: Parktheater in Eindhoven, 12 okt 2016

Na 2 jaar televisiewerk in binnen-en buitenland is hij terug met zijn nieuwe voorstelling: ‘Bedankt voor alles’. Geen compilatie of ‘best of’ van de laatste 10 jaar, maar met volledig nieuw materiaal. Of misschien komt er toch nog een stukje materiaal vanonder het stof, retro is terug in, niet?

Nog te zien tot en met 1 april 2017.
speellijst

Erik van Muiswinkel en Justus van Oel met ‘Een film’
Premiere: Leidse Schouwburg in Leiden, 15 okt 2016

De geestige interviewer/cabaretier/gastheer/mensenvriend Erik van Muiswinkel wil wel eens weten waarom iemand een film maakt. De naar erkenning hakende Justus van Oel, die overigens van mening is dat het publiek helemaal niet zo dom is als men denkt, is vastbesloten zijn verhaal te doen. Ooit deden ze samen cabaret. Nu helpt Erik van Muiswinkel zijn oude vriend en ex-collega Justus om een filmscript (het bestaat echt!) aan de man te brengen. Het hele verhaal van die film, van de Wieringermeer tot diep in Zuid Afrika, wordt verteld. Met beeld, muziek en geluid. Zelf geknutseld-totaaltheater. Inclusief een swingende gastrol voor een jonge actrice, Sarah Janneh, die het verhaal naar nu, naar hier, en naar Afrika brengt. Tussen alle regels door speelt een tweede verhaal: dat van Erik en Justus zelf. Wat is om te lachen, wat juist niet? Wat is echt, wat is bedacht? En wat doet het er (nog) toe? Een ding staat wel vast: dit is een voorstelling die alleen deze twee mannen hadden kunnen maken. Over vriendschap. Over wat vroeger doet met later, en dat niets zal blijven zoals het is. Voor de laatste keer samen: Erik en Justus vertellen een film.

Nog te zien tot en met 23 december 2016.
speellijst

Minou Bosua met ‘Minoux’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 16 okt 2016

Na 18 jaar intensieve samenwerking met Ingrid Wender (als duo de Bloeiende Maagden) gaat Minou Bosua dit jaar haar hart opwarmen aan een solo.

Man o man, nu kan t beginnen. Eindelijk alleen. Eindelijk doen waar ze zin in heeft. Deur op slot. Licht uit. Kleren uit. En kijken waar we uitkomen. Bosua onderzoekt op hilarische en schaamteloze wijze wie je bent zonder de ander. En zoals u gewend bent zal zij energiek doorbeuken tot de waarheid op tafel en het hele decor aan diggelen ligt. Of: tot de waarheid op tafel ligt en het hele decor aan diggelen. Vanaf haar zelfgebouwde vlot op de kolkende rivier waarschuwt Bosua voor alle relationele misverstanden die zich voordoen tussen conceptie en mortuarium. Hoe ze dat weet? Noem het indianenintuitie.

Minoux is een voorstelling vol subjectieve waarheden. Geen woord is gelogen. Wel verzonnen, maar niet gelogen!

Nog te zien tot en met 21 januari 2017.
speellijst

Purper met ‘Vier jaargetijden’
Premiere: Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden, 16 okt 2016

Ze waren het niet van plan. Purper was voltooid verleden tijd. Maar het publiek wil lachen, wil mooie liedjes, wil Purper. En dus keren Erik, Frans en Alfred terug! Kort en hevig, zoals de seizoenen. Met een nieuw programma, muzikaal multitalent Diederick Ensink in de gelederen en een paar ‘gouwe ouwen’ op het repertoire. Vier heren in rok. Dat wordt feest.

Nog te zien tot en met 28 december 2016.
speellijst

Jandino Asporaat met ‘Van je familie moet je het hebben’
Premiere: Oude Luxor Theater in Rotterdam, 16 okt 2016

Judeska is back! Eén van Jandino’s meest besproken en hilarische personages is terug in het theater om iedereen tegen de vlakte te klappen van het lachen. Judeska is in dit stuk onbeschoft grappig, neemt geen blad voor de mond en heeft maar één doel, het beschermen van haar familie, goedschiks of kwaadschiks. Als ze erachter komt dat het hotel van haar zus in zwaar weer verkeert en zij deze dreigt te verliezen, moet er iemand in de familie opstaan om haar te hulp te schieten. Wie anders dan Judeska, om de problemen nog erger te maken dan ze al waren. Het kost 1 telefoontje om je familie bij elkaar te krijgen, maar je hebt een mensenleven nodig om er van af te komen.

Nog te zien tot en met 22 december 2016.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.