nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Vrijdag en Sandifort, Wim Helsen, Katinka Polderman, Thijs Kemperink, Ronald Snijders, Paul de Leeuw, Joop Visser, Theo Nijland

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: interviews met Remko Vrijdag en Martine Sandifort, Wim Helsen, Katinka Polderman, Thijs Kemperink, Ronald Snijders, Paul de Leeuw, Joop Visser en Jessica van Noord, Theo Nijland

Interview met Remko Vrijdag en Martine Sandifort in Het Parool. Een gesprek over het maken van hun nieuwe voorstelling ‘Vrijdag vs Sandifort’, dat deze week in premiere gaat in De Kleine Komedie in Amsterdam. “”We wilden het moment dat we onszelf gaan herhalen voor zijn. Daarom hebben we nu deels met schrijvers gewerkt. Vooral Roel Bloemen heeft veel voor ons gedaan.” (..) Met Kees Prins werd een nieuwe regisseur aangetrokken. Eén van de stempels die hij op de voorstelling heeft gedrukt, is het meermaals opvoeren van personages.”
22 nov 2016 (blendle)

In Trouw levenslessen van Wim Helsen. “Kwaad worden kon de Vlaamse cabaretier Wim Helsen (48) maar moeilijk, door zijn altijd boze vader. Helsen weet steeds beter hoe het (niet) moet.”
19 nov 2016 (blendle)

Interview met Katinka Polderman naar aanleiding van haar nieuwe voorstelling. “Natuurlijk kan ze in haar voorstelling ‘Polderman tiert welig’ niet om Bram heen, haar zoon van negen maanden. Het bestaan van Katinka Polderman veranderde ingrijpend door de komst van de kleine. De humor bleef.”
17 nov 2016 (blendle)

Interview met Thijs Kemperink in Het Parool. “Hoewel cabaretier Thijs Kemperink in de randstad nog redelijk onbekend is, trekt hij in het oosten van het land volle zalen. ‘Ik ben geen cabaretier waarvoor je op je hoede moet zijn.'”
16 nov 2016 (blendle)

Interview met Ronald Snijders in Het Parool over zijn nieuwe onemanshow. “In de lijn van Toon Hermans dus. Met dat idee liep ik als scholier al rond, maar toen ik ouder werd, heb ik het een tijdje losgelaten. Ik vind cabaret als term wat oubollig. Ik heb me ook nooit als cabaretier gepresenteerd. Ik ben meer van de silly humor. Daarom zeg ik aan het begin van de avond: dames en heren, het zal u rauw op uw dak vallen, ik heb een cabaretprogramma gemaakt.”
8 november 2016 (blendle)

Interview met Paul de Leeuw naar aanleiding van zijn nieuwe CD ‘Land van mij’. “Het concept is De stand van het land, maar daar zijn we niet mee begonnen. Alle nummers bleken iets met elkaar gemeen te hebben omdat ze spreken over vandaag de dag en ons land.
9 nov 2016 (blendle)

Gesprek met Joop Visser en Jessica van Noord in de Volkskrant. “In de jaren zestig en zeventig maakte hij furore met zijn bijtende en geëngageerde liedjes, tegenwoordig treedt Joop Visser met Jessica van Noord op bij feesten, partijen en bejaardentehuizen. En in België. (..) ‘Ik vind dat de Volkskrant een héle goeie krant is geworden.'”
13 okt 2016 (blendle)

Interview met Theo Nijland in Het Parool. Nijland (62) scheurde vorig jaar zijn aorta. Nu is hij terug met zijn destijds onderbroken tournee van Desalniettemin. ‘Ik ben een enorme positivo.’
12 okt 2016 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.