nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Speelman en Speelman, OldenOsborn, Wim Helsen, Funda Müjde

Een overzicht van de premières deze week, met: Speelman en Speelman, OldenOsborn, Wim Helsen, Funda Müjde.

Speelman en Speelman met ‘Het moet eruit’
Premiere: Leidse Schouwburg in Leiden, 28 nov 2016

De behoefte is groot: ze houden niets meer in en kroppen niets meer op. Er is niets meer wat ze tegenhoudt. Het moet er gewoon allemaal uit! Na 10 jaar in het theater blikken Daan en Joost Speelman terug op hun carriére op de planken. Het verhaal van tien jaar succes en tegenslag moet eruit. De broers voelen de behoefte hun eerdere shows van zich af te pellen als lagen van een ui, zodat ze daarna weer verder kunnen met iets nieuws. En zoals je van de Speelmannen gewend bent, gaat deze trip down memory lane er op een muzikale en humoristische manier aan toe. Het wordt een jubileumvoorstelling waarin niets onbesproken blijft. Want als het bij de Speelmannen eruit moet … dan komt de hele wereld eruit!

Nog te zien tot en met 15 april 2017.
speellijst

OldenOsborn met ‘ #LIFE’
Premiere: Stadsschouwburg in Utrecht, 29 nov 2016

In #LIFE buigen Lize van Olden en Victoria Osborn (Oldenosborn) – beide begin 30 – zich over de angst voor het cliché en het verlangen naar een overzichtelijk leven. In een tijd waarin persoonlijke ontwikkeling het nieuwe toverwoord is, gaan ze de strijd aan met het egocentrisme en het ‘nieuwe geluk’.

NB: Victoria Osborn is vervangen door Anna Hermanns.

Nog te zien tot en met 10 maart 2017.
speellijst

Wim Helsen met ‘Er wordt naar u geluisterd’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 1 dec 2016

Voor Er wordt naar u geluisterd legde Wim Helsen zijn oor te luisteren bij uw binnenste. Hij luisterde naar uw eenzaamste gedachten, uw meest verborgen pijn en uw diepste angsten. Kent hij die dan? Ja hoor.

Nog te zien tot en met 29 april 2017.
speellijst

Funda Müjde met ‘Funda draait door’
Premiere: Zaantheater in Zaandam, 3 dec 2016

Luister jij naar de seintjes die je krijgt in het leven? Een emotie duurt 90 seconden, waarom kiezen we ervoor om erin te blijven hangen?
Zit gevangenschap in ons hoofd? Leve het Funda – Mentalisme!

Een voorstelling over de reis van haar leven. Over lopen en fietsen. Over bergen en dalen, doorgaan en stoppen. Over familie en hypocrisie. Over zelfkennis, denken in mogelijkheden en nu doen i.p.v. later. Geen ‘stel dat’ en ‘als dan’, want hoe dan ook: Funda Draait Door.

Nog te zien tot en met 26 mei 2017.
speellijst

foto: Speelman en Speelman PR

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.