nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Jacques Klöters, Javier en Emilio Guzman, Wim Helsen, Richard Groenendijk, Martijn Koning, Thijs van de Meeberg, Erhan Demirci

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: interview met Jacques Klöters, Javier Guzman en Emilio Guzman, Wim Helsen en Erhan Demirci. Recensies voor Wim Helsen, Richard Groenendijk, Martijn Koning en Thijs van de Meeberg.

Interviews met Jacques Klöters naar aanleiding van zijn boek ‘Voorwaarts leven, achterwaarts begrijpen’. Herinneringen van een ‘praatjesmaker’.
Telegraaf: “Dagelijks publiceert hij (op Facebook) stukjes over zijn leven, een wirwar aan jeugdherinneringen en belevenissen in de cabaretwereld. „Als leraar aan de kleinkunstacademie, tekstschrijver en interviewer, ben ik een spin in het web van het amusement. Het is toch leuk voor mensen om te weten hoe de eerste conference van Freek de Jonge tot stand kwam. Maar ik ken ook de jongste generatie cabaretiers, de Comedy Train.”
3 dec 2016 (blendle)
Trouw: “Ik ben steeds meer een ‘achteruit-dromer’ geworden. Als jonge man had ik nog veel toekomst waarin nog van alles kon gebeuren. Nu ik 70 ben, ligt mijn horizon veel dichterbij en heeft over mijn toekomst dromen weinig zin. Nu dagdroom ik over mijn verleden. Door achteruit te dromen leef je als het ware twee keer. Die koeien zijn zo dom nog niet met dat herkauwen.”
3 dec 2016 (blendle)

Een duo-interview met Javier en Emilio Guzman in Volkskrant Magazine. “De broers Guzman, ook vakbroers, hebben een gezamenlijk interview altijd afgehouden. Om precies te zijn: Emilio wilde niet. Nu is ook hij eraan toe, een gesprek in twee sessies, het eerste bij hem thuis. Javier is te laat, Emilio vult de tijd met koffie, anekdotes en belangstellende vragen. ‘Willen jullie trouwens een muziekje? Of leidt dat af?'”
3 dec 2016 (blendle)

Recensies voor Wim Helsen met ‘Er wordt naar u geluisterd.
Theaterkrant: “Uitvaartbegeleider komt niet volledig uit de verf” ★★★
2 dec 2016
Het Parool: “Diepte laat lang op zich wachten” ★★★
2 dec 2016

Interview met Wim Helsen in het AD over zijn nieuwe theaterprogramma: “Paljas op het podium”. “In Er Wordt Naar U Geluisterd leidt Wim Helsen de begrafenis van iemand die zelfmoord heeft gepleegd. Tegen wil en dank, want hij vervangt de vaste kracht in het rouwcentrum. Tot dan toe verbleef de medewerker vooral in de gewelven van het centrum om lichamen te wassen en op te kalefateren.”
1 dec 2016

Recensie voor Richard Groenendijk in Theaterkrant: “Ultieme feelgoedvoorstelling voor de feestdagen” ★★★★★
2 dec 2016

Recensie voor Martijn Koning in NRC: “Martijn Koning fulmineert er zonder samenhang maar met fantasie op los” ★★★
2 dec 2016

Recensie voor Thijs van de Meeberg in Volkskrant: “Van De Meeberg is fijne Freek de Jonge light” ★★★
1 dec 2016

Interview met de Vlaamse comedian Erhan Demirci over zijn woonplaats Brussel in BRUZZ: “Gek genoeg is dat het geruststellende aan Brussel: de stad is voor iedereen even geschift. Welke nationaliteit je ook hebt, of je nu een politieke of economische vluchteling bent, een rijke expat, een bureaucraat of een diplomaat. Die diversiteit is wat we gemeen hebben. Je kan hier uitgaan en op een poepchic feestje belanden met dure maatpakken, twee uur later in de Roskam met een stel Vlamingen aan de toog hangen en de nacht afsluiten in Schaarbeek in het gezelschap van Turken die aan de durum zitten.”.
24 nov 2016

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.