www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premieretijd: Geert Vermeulen, Walter Poppeliers, Arne Leurentop; Arie Koomen en Edo Brunner, Silvester Zwaneveld, Emiel van der Logt en Kirsten van Teijn

Een overzicht van de premières deze week, met: Geert Vermeulen, Walter Poppeliers, Arne Leurentop; Arie Koomen en Edo Brunner, Silvester Zwaneveld, Emiel van der Logt (foto) en Kirsten van Teijn.

Geert Vermeulen, Walter Poppeliers, Arne Leurentop met ‘ KruipOlie’
Premiere: C.C. De Werft in Geel, 7 dec 2016

Botsend, wringend, splijtend doorheen muziekstijlen met van de pot gerukte akoestische en elektrische songs en heerlijk absurde vondsten. Het tempo ligt hoog, te hoog. Eén van de drie mannen valt even uit, na een reset en een druppel olie staan ze er weer. Ze komen eindelijk tot de kern van wat hen samenbracht.

Een onmogelijk trio baant zich een weg.

KruipOlie is een dolle rit waar de waanzin toeslaat. Met een heerlijk absurde toets, muzikale verrassingen en visuele snoepjes. Kortom, muziektheater dat je in vervoering brengt door originaliteit en authenticiteit.

Nog te zien tot en met 9 maart 2017.
speellijst

Arie Koomen en Edo Brunner met ‘Klussen’
Premiere: Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, 8 dec 2016

Ook in het derde programma van Edo Brunner en Arie Koomen doen de heren weer alles zelf. Deze vakmannen bouwen in één avond een 100% top show die op tijd klaar zal zijn, zonder onverwachte kosten achteraf.
100% voor mannen en tegelijkertijd…
100% voor vrouwen en alles er tussenin!
100% milieuvriendelijk!
100% recyclebaar!
100% lactosetolerant!
100% glutenvrij!
100% afbreekbaar! (Speciaal voor de recensenten.)
En bijna 100% vetvrij!
(Alle percentages zijn 100% bij benadering.)
Het is mogelijk dat dit programma resten van noten bevat vanwege in het fabricageproces genuttigde pinda’s

Nog te zien tot en met 13 mei 2017.
speellijst

Silvester Zwaneveld met ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’
Premiere: Diligentia in Den Haag, 8 dec 2016

In de nieuwe cabaretvoorstelling van Silvester Zwaneveld word je lachend slimmer. Aan de hand van het populair wetenschappelijk boek ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’, van bestseller auteur Bill Bryson, neemt Silvester je mee langs de wonderen van de wereld waarin we leven. En: het wonder dat je zelf ook bent. Van sterrenstelsels tot atomen, van Kelvin tot Einstein, alles komt voorbij in deze bijna allesomvattende theatershow. Laat je betoveren door het alledaagse en voel hoe wonderlijk het gewone kan zijn. Een avond vol humoristische wetenschap.

Nog te zien tot en met 19 april 2017.
speellijst

Emiel van der Logt met ‘Stop met huilen’
Premiere: Schouwburg De Kring in Roosendaal, 9 dec 2016

In Stop met Huilen gaat Emiel werkelijk alle kanten op: Van gek worden van je kinderen, tot geluk, bedrog, de dood en zelfs stelende bejaarden. Van lekker luchtig naar zware shit en weer terug. Zonder filter en met een grap. Want hoe erg je ook denkt dat je leven is… er valt altijd wat te lachen. Dus stop met huilen.

Nog te zien tot en met 21 mei 2017.
speellijst

Kirsten van Teijn met ‘Zalf’
Premiere: Verkadefabriek in Den Bosch, 10 dec 2016

Kirsten heeft jeuk, al haar hele leven lang. Als kind ingepakt in een anti-krabpakje, als puber in coltruien gepropt. En van de wereld om haar heen krijg ze nog meer jeuk. Ze vraagt zich af of ze moet krabben waar het jeukt? Of wordt het dan alleen maar erger? De pers reageerde enthousiast op ‘Heilloos’, haar eerste avondvullende voorstelling. “Een overrompelend debuut,” schreef Trouw en gaf net als de rest van de recensenten vier sterren. Haar tweede programma is een muzikale cabaretvoorstelling die de jeuk naar het theater brengt, maar gelukkig ook de zalf.

Nog te zien tot en met 21 april 2017.
speellijst

foto: PR Emiel van der Logt

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.