www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Ellen Dikker, Nathalie Baartman, Jasper van Kuijk, Steven Brunswijk, Sanne Wallis de Vries, Daniël van Veen, Piepschuim

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: interviews met Ellen Dikker, Nathalie Baartman, Jasper van Kuijk, Steven Brunswijk, Sanne Wallis de Vries, Daniël van Veen, Piepschuim.

Interview met Ellen Dikker in Het Parool. Op 28 januari gaat haar nieuwe voorstelling ‘Buitenspel’ in premiere.
23 jan 2017 (blendle)

Interview met Nathalie Baartman in Het Parool. Haar nieuwe voorstelling heet Voest, Twents voor vuist. “Vuist vond ik te agressief klinken. Mijn cabaret is zachter, het gaat eerder ten koste van mezelf dan ten koste van anderen.”
21 jan 2017 (blendle)

Interview met Nathalie Baartman in NRC. In haar nieuwe voorstelling ‘Voest’ vertelt de cabaretière over haar terugkeer naar Twente. Ze bezocht het asielzoekerscentrum in Azelo en schreef een lied: ‘Mamma! Ik wil een jihadist.’
19 jan 2017 (blendle)

Interview met Nathalie Baartman in Trouw. Een gesprek over Twentse wortels, vluchtelingen knuffelen en onaangepast willen zijn. ‘Ik voelde me een flapdrol.’
17 jan 2017 (blendle)

Interview met Jasper van Kuijk in NRC. Kiezen is niet Jasper van Kuijks sterkste eigenschap. Hij is én cabaretier én docent in Delft én eenmansconsumentenbond én vader van drie jongetjes. “Ik moet bezig zijn.”
21 jan 2017 (blendle)

Interview met Steven Brunswijk, de braboneger, in Nieuwe Revu. Hij heeft misschien wel net zoveel fans als tegenstanders sinds zijn spectaculaire opmars op Youtube en tv met zijn eigen programma De Braboneger Verkaast, waarin hij cultuurverschillen op humoristische wijze aankaart. Zijn tip: ‘Focus toch niet zo op dat huidskleurtje.’
18 jan 2017 (blendle)

Interview met Sanne Wallis de Vries in de VARAgids. Ze is een van de negen kandidaten van Wie is de mol? en na zes jaar afwezigheid is Sanne Wallis de Vries begonnen aan een tournee met haar voorstelling gut. “Dáár heb ik heel veel zin in, fijn vol zelfspot cabaret bedrijven.”
17 jan 2017 (blendle)

In Het Parool een interview met Daniël van Veen, de nieuwe directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij heeft grote plannen.
9 jan 2017 (blendle)

Interview met Piepschuim in Het Parool. Op 26 januari gaat hun nieuwe voorstelling ‘Zo doen we dat hier’ in premiere. “Het is een voorstelling geworden die volgens mij een urgent beeld geeft van wat er in Nederland aan de hand is en waar het gevaar in de samenleving zit. We waarschuwen het publiek aan het begin van de voorstelling en vervolgens komt dat extra hard terug aan het eind, een spiegel die je wordt voorgehouden.”
7 jan 2017 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.