www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Mich Walschaerts, Mylou Frencken, Begijn Le Bleu, Onno Innemee, Jochem Myjer

Een overzicht van de premières deze week, met: Mich Walschaerts & Ineke Nijsen (foto), Mylou Frencken, Begijn le Bleu en Onno Innemee & Liliane de Graaf, Jochem Myjer.

Mich Walschaerts en Ineke Nijsen met ‘Zonder u’
Premiere: Minard Schouwburg in Gent (B), 11 okt 2017.

Zonder u gaat over stom noodlottig toeval, over afscheid nemen, over loslaten.
Over een koppel dat met hun speciaal gebouwde tweepersoons-mobilbike een jaar lang de wereld rondreist. Hij is dood, dat wel. Maar hij reist mee. Gewoon.
Zwaar? Niet echt. Er zal gelachen worden. Veel. Maar ook geweend. Een beetje.

Nog te zien tot en met 1 december 2017.
speellijst

Mylou Frencken met ‘Leven in het lied’
Premiere: Philharmonie in Haarlem, 13 okt 2017.

Hoe schrijf je een lied? Hoe maak je een mooie voorstelling? Voor cabaretière en zangeres Mylou Frencken is en blijft het een onweerstaanbaar mysterie.
Zij kan het weten: in 2017 zit ze 25 jaar in het vak. Tijd dus voor een jubileumvoorstelling. Haar theaterprogramma Leven in het lied is een ode aan het kleinkunstlied, waarin grote pijn en klein leed, verterende passie en ijzingwekkende afstandelijkheid worden bezongen en besproken. Maar Mylou is ook een cabaretière die met haarfijne humor het leven tegemoet treedt.

Nog te zien tot en met 15 december 2017.
speellijst

Begijn Le Bleu met ‘De Ronde van Begijn’
Premiere: G.C. DE Route in Sint-Gillis-Waas (B), 13 okt 2017.

‘De Ronde van Begijn’ is een koerscafé met panache waarin comedian en wielerliefhebber Begijn Le Bleu, o.a. bekend van ‘Foute Vrienden’, de Berlaarse wielrenners Oliver en Lawrence Naesen op bezoek krijgt. Daarnaast zal nog minstens één andere grote naam uit het wielermilieu present zijn.

Begijn haalt herinneringen op en praat met hen over het huidige wielerseizoen. Bernard Bidon draait ondertussen fijne muziekjes en staat garant voor een topsfeer. Het publiek krijgt archiefmateriaal, een quiz en veel ambiance voorgeschoteld. Kruip op uw vélo en sprint naar uw theater! Allez, allez, allez, roulez!

Nog te zien tot en met 25 mei 2018.
speellijst

Onno Innemee en Liliane de Graaf met ‘Verschil moet er zijn’
Premiere: Leidse Schouwburg in Leiden, 13 okt 2017.

Een cabaretière en een cabaretier op één podium, dat is spannend. Een knappe jonge vrouw en een oudere, minder mooie man, maar zijn ze wel zo verschillend? Hier en daar is een generatieverschilletje duidelijk zichtbaar, humor is wat hen bindt. De muzikale talenten van haar en de humor en jarenlange ervaring van hem zorgen voor een theatraal hoogtepunt. Liliane en Onno naast én tegenover elkaar met als cement de mooiste en grappigste liedjes van Kees Torn. Alleen dat al staat garant voor een unieke avond.

Nog te zien tot en met 26 januari 2018.
speellijst

Jochem Myjer met ‘Adem in, adem uit’
Premiere: Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, 13 okt 2017.

Je komt thuis na een lange dag werken. Eigenlijk moet je de administratie nog doen, wat klussen in huis, weer eens gaan sporten en langs oma gaan. Maar doe eens gek.

Laat alles uit je handen vallen en ren naar het theater. Ervaren ‘Zenmeester’ Jochem Myjer neemt je mee in een gloednieuwe avondvullende kalmerende meditatie-oefening. Althans dat beweert hij.

Nog te zien tot en met 21 juni 2018.
speellijst

foto: Thomas Dhanens

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.