nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Sean Hughes (51) overleden

Gisteren is de Ierse comedian Sean Hughes in Londen overleden na een kort ziekbed, pas 51 jaar oud.

Hughes zag stand-up als zijn roeping. Vanaf zijn veertiende wilde hij al comedian worden. In 1990 was hij met 24 jaar de jongste winnaar van de Perrier Award, een belangrijke comedyprijs op het Edinburgh Festival Fringe en baarde opzien door een verhaallijn in zijn show. Er volgden meerdere shows tot hij het gevoel had meer te kunnen zeggen met toneelstukken. In 2007 keerde hij terug naar stand-up omdat hij zichzelf toch meer als een ‘lone wolf’ zag in plaats van iemand uit een ensemble. Uiteindelijk bleef hij tot zijn dood stand-up en acteren combineren.

Ook televisie wist Hughes al snel te vinden. Zo kreeg hij in 1992 al zijn eigen sitcom, ‘Sean’s Show’. Aan het eind van het eerste seizoen kwam iedereen op creatieve manier om het leven. Dat moest worden teruggedraaid toen ze een tweede seizoen mochten maken. Bij het grote publiek werd hij zeer bekend als teamcaptain bij de tv-quiz ‘Never Mind the Buzzcocks’ tussen 1996 en 2002.

Verder was hij radiopresentator en schrijver. Naast gedichten verschenen er van hem ook twee romans.

In 2015 speelde Hughes tijdens het Comedytrain International Summer Festival, waar we hem een beetje leerde kennen. Een bescheiden, aimabele man. We mochten hem ook interviewen.
interview Brendon Burns/Sean Hughes

Hughes heeft het leven ten volle benut. Uiteindelijk heeft zijn ongezonde levenstijl hem de das omgedaan. Hij leed aan cirrose en overleed naar verluid aan een hartaanval.

Categorie: International | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.