nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Theo Maassen, Tex de Wit, Kees van Amstel, Tim Fransen, Tim Kamps, Wart Kamps, Hanneke Drenth, Peter van Rooijen

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: interviews met Theo Maassen, Tex de Wit, Tim Fransen, Tim Kamps, Wart Kamps, Hanneke Drenth, Peter van Rooijen. En een recensie voor Kees van Amstel.

Interview met Theo Maassen in Volkskrant Magazine naar aanleiding van zijn debuut als filmregisseur.
“Elk jaar kun je geld krijgen voor het Telefilmproject. Het thema was deze keer ‘romantische komedie’. Dus hebben we ons project daar een beetjenaartoe geluld, haha. (..) Het publiek speelt een grote rol in deze film, publiek dat later net zo makkelijk een andere, mindere poppenspeler in de armen sluit. Die kopie van hem is verschrikkelijk, maar dat maakt het publiek niet uit. Daar zit wel een link met de werkelijkheid. Ik verbaas me vaak over cabaretiers die in grote stadions staan met middelmatige grappen. Maar ja, dat is een gegeven in allerlei genres. Oververduidelijke middelmaat scoort meestal het best.”
30 dec 2017 (blendle)

Een duo-interview met comedian Tex de Wit en zijn vader tekenaar Peter de Wit in Volkskrant Magazine.
“Vader en zoon De Wit, beiden boomlang en bebrild, zitten aan een tafeltje in een Amsterdams café. Zodra het gesprek enige mate van pathetiek, ijdelheid, pretentie of ernst dreigt te krijgen, schakelen ze over op een vorm van ironie, met een uitgestreken gezicht en een gedragen stem, alsof ze het nieuws voorlezen. Humor is het smeermiddel en de gemeenschappelijke deler. (..) De mannen De Wit blikken terug op 2017, een jaar dat hen als humoristen bijzonder veel stof voor grappen bood. (..) Peter, jij had ook stand-upambities toch? Tex: ‘Ja, laten we het daar eens over hebben.'”
30 dec 2017

Gesprek met Alex Ploeg in de Volkskrant over zijn eerste avondvullende voorstelling (en ook behoorlijk lang over dat ie afgevallen is).
“Er zijn thema’s die zich naar voren dringen. Eenzaamheid. Volwassen worden. Kwetsbaar zijn. Ik ben sinds een week of zes met Raoul Heertje aan het sparren. Hij laat me vertellen, stelt de juiste vragen, hij herkent een lijn, hij zegt: als je wil dat je publiek contact met je maakt, moeten ze iets van jou zien, moet je uit je comfortzone komen en met de billen bloot.”
29 dec 2017 (blendle)

Recensie voor Kees van Amstel met ‘De man die ik niet wilde worden’ in Dagblad van het Noorden: “Een geestig woeste serie verhalen” ★★★★
“Als Kees van Amstel opkomt, denk je: wat moet dit worden? Maar binnen enkele minuten heeft de kalende vijftiger de zaal in zijn greep. Deze docent Engels (voor twee dagen in de week) is een entertainer van jewelste. (..) Als verteller pikt hij bizarre associaties op (..) Hij is een begaafde ouwehoer (..) Te dol voor woorden. Absoluut te gek.”
27 dec 2017 (blendle)

Interview met filosoof-cabaretier Tim Fransen in NRC. Hij worstelt zich voor zijn volgende programma het jaar door met Kant, Beethoven en Napoleon.
“Voor mij is een podium geen natuurlijke plek. (..) Ik heb wel de drang om te vertellen. En bezig te zijn met ideeën. Wat voor mij onnatuurlijk aanvoelt, is dat ik de aandacht opeis. Dat moet ik voor mezelf rechtvaardigen. Dat maakt ook dat ik me schaam als er tijdens een voorstelling iets niet goed gaat. (..) De persona in de eerste voorstelling was toch een wat hooghartig mannetje. Nu ik het wil hebben over wat we delen, zal mijn persona ook moeten veranderen, want ik ben ook iemand met gebreken. Ik word een van ons.”
21 dec 2017

Een gesprek in Het Parool met Tim Kamps, Wart Kamps, Hanneke Drenth en Peter van Rooijen. Zij spelen in Theater Bellevue de voorstelling ‘Jesus Christ Karaoke Bar’.
“Omdat de kerken leeglopen heeft Jezus besloten dan maar te investeren in een karaokebar, zodat hij mensen toch kan samenbrengen. Maar niemand gelooft meer in Jezus, dus ook dat loopt voor geen meter. Hij heeft schulden en organiseert een benefietavond om zijn bar te redden. Die benefietavond is onze voorstelling. Tim speelt Jezus, wij drieën hebben veel verschillende rollen. Wij zijn de gasten in de bar.”
21 dec 2017 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.