www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Overleden: Jack Gadellaa (75)

Tekstschrijver en televisieregisseur Jack Gadellaa is vrijdag overleden op 75-jarige leeftijd.

Gadellaa (Utrecht, 1942) werkte in de jaren zestig voor een film- en televisieproductiebedrijf. Zo produceerde hij voor de VARA in 1968 ‘De jonge onderzoekers’, een wetenschappelijk programma voor jongeren, gepresenteerd door Sonja Barend.

Vervolgens gaat hij bij de VARA aan de slag als regisseur en tekstschrijver. Zo schrijft hij wekelijks de tekst van het lied waarmee het radioprogramma ‘In de Rooie Haan’ afsluit, de voorloper van Spijkers met Koppen. Met regisseur Flory Anstadt en de in 2013 overleden componist Henk Westrus stond hij aan de wieg van Kinderen voor Kinderen.

Als tekstschrijver werkte hij samen met cabaretiers als Harrie Jekkers, Jack Spijkerman, Jenny Arean, Adèle Bloemendaal en Karin Bloemen. Voor de televisie schreef hij comedies als ‘Drie recht, één averecht’ en ‘Vreemde praktijken’ voor de KRO en ‘Niemand de deur uit’ en ‘Mag het iets meer zijn’ voor RTL. Hij was één van de vaste tekstschrijvers voor ‘Ook dat nog’.

Hij was regisseur van amusement als ‘Een avond met André’ (met André Hazes) en actualiteitenprogramma’s als ‘Haagse bluf’, ‘Jongbloed & Joosten’, ‘TROS Aktua’ en ‘In het nieuws’. Voor Jack Spijkermans ‘Spijkertijd’, voorloper van Kopspijkers, voerde hij de redactie. Ook bedacht hij talloze formats voor spelletjes en tv-shows. Daarnaast was hij werkzaam als trainer en talentcoach en gaf hij media- en presentatietrainingen.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.