nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Richard Groenendijk, Jim Jefferies

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: recensies voor Richard Groenendijk en Jim Jefferies.

Recensie voor Richard Groenendijk met ‘Om alles’ in Het Parool: “(..) de voorstelling gaat over afscheid nemen. Over mensen die doodgaan of bij leven besluiten geen contact meer te willen. (..) Een serieus, persoonlijk thema dat hij prima doseert in een handvol anekdotes en uitstekend gezongen liedjes. De hoofdrol is echter voor de lach. (..) Die persoonlijke verhalen zijn het leukst. Groenendijk vergaloppeert zich soms als hij grote onderwerpen aansnijdt.”
9 jan 2018 (blendle)

Recensies voor Jim Jefferies met ‘The Unusual Punishment Tour’.

Het Parool: “Jefferies verwerkt tegenwoordig weinig politiek in zijn stand-up, omdat hij een eigen tv-programma heeft, The Jim Jefferies Show, waarin hij het daar uitvoerig over heeft. Daar zijn we dan mooi klaar mee. Jefferies wisselde zijn politieke stukken altijd af met onnozele verhalen over vrouwen, zijn uiterlijk, alcoholisme, prostituees en andere ongein. Dat werkte prima. Zonder tegenwicht roepen die verhalen vrij snel ergernis op. Dan is Jefferies gewoon een grote kleuter die schermt met drugsgebruik en in de ene na de andere lege scheldkanonnade schiet.”
8 jan 2018

Volkskrant: “Jefferies lijkt nauwelijks inspiratie te hebben gehad voor deze show, hij appelleert aan zijn bekende ‘comedy routines’ uit het verleden, maar voegt er nauwelijks memorabele nieuwe verhalen aan toe. In zijn glimmend zwarte jackie sloft hij heen en weer over het veel te grote podium en improviseert zich door de avond heen. Op zich nog best knap dat Jefferies ondanks zijn gebrek aan materiaal meer dan anderhalf uur weet vol te ouwehoeren en daarmee het publiek geregeld hard laat lachen.” ★★
9 jan 2018

Theaterkrant: “Eerder heeft hij duidelijk gemaakt dat hij zeker niet aan alle mensen met een handicap een hekel heeft. Maar aan blinden en doven dus wel. Waarom juist zij het moeten ontgelden, wordt niet helemaal duidelijk. Het is typerend voor deze ongrijpbare botterik, die politiek scherp uit de hoek kan komen, maar vaak ook gewoon een ordinaire seksist is. (..) Sterk aan Jefferies optreden is zijn nietsontziendheid. Hij durft de rauwe kanten van het leven in hun volle glorie te laten schitteren en spaart daarbij zichzelf niet. (..) Wanneer Jefferies begint te betogen dat het Engels de beste taal ter wereld is en dat alle andere talen maar moeilijk zijn en gek klinken, bereikt de show een dieptepunt. Na het bespotten van onder meer het Chinees begint hij een tirade tegen de Fransen, die hij in alle opzichten verschrikkelijk vindt. De zaal vindt het geweldig en lacht misschien wel het hardst van de hele avond.” ★★
8 jan 2018

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.