www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Activiteiten rond 40e editie Leids Cabaret Festival

Het Leids Cabaret Festival vindt dit jaar voor de 40e keer in Leiden plaats. Naast het reguliere festival (van 12 t/m 17 februari) wordt dat gevierd met meerdere bijzondere activiteiten.

Openingsviering, 11 februari
Het Leids Cabaret Festival opent het 40-jarig jubileum door zondag 11 februari drie bevlogen cabaretiers een pracht kansel tot hun beschikking te geven in de Pieterskerk Leiden.

‘Voorgangers’ Sanne Wallis de Vries (winnaar 1996), Lebbis (winnaar 1989 met Lebbis & Jansen i.o.) en Merijn Scholten (winnaar 2013 met De Partizanen) zijn bevlogen denkers. En optimisten. Make the world a better place. Op 11 februari zeggen zij wat hen van de lever moet. In een andere context, maar met dezelfde bedoeling.

Als er iemand is die thuishoort in een kerk dan is het de Amerikaanse gospelzangeres Michelle David. Galmend, ritmisch, puur en zonder toeters en bellen bestuurt zij het schip van de kerk. Samen met gitaristen en soulbroeders Paul Willemsen en Onno Smit (Lefties Soul Connection, Beans & Fatback) schreef zij ‘The Gospel Sessions Volume 2’. Michelle David & The Gospel Sessions houden de vaart erin!

Na afloop van de viering delen we het brood en drinken we rode wijn. Op nog veel meer mooie verhalen, gesprekken, verbindingen. Op (de zin van) het leven en op een heel mooi Leids Cabaret Festival en de volgende veertig jaar.

kaartverkoop Openingsviering in De Pieterskerk

De Reünisten in de Leidse Schouwburg
Op 25 februari, 26 maart, 29 april en 21 mei brengt het Leids Cabaret Festival enkele memorabele finalisten weer terug bij elkaar in de Leidse Schouwburg als ‘De Reünisten’.

– Op 25 februari de finale van 2013 met Jan Beuving, Kiki Schippers en De Partizanen.
Zowel Beuving als Schippers hebben inmiddels de Annie MG Schmidtprijs gewonnen voor het beste theaterlied, terwijl De Partizanen sinds 2016 de vaste afsluiter zijn van De Wereld Dendert Door op vrijdag.

– Op 26 maart de finale van 2004 met Micha Wertheim, Jochen Otten en Bert & Roy.
Micha Wertheim wordt geroemd om zijn inventieve programma’s, Jochen Otten maakte een geslaagde overstap van goeddeels fysiek naar verbaal cabaret en combineert dat met het tv-succes van Sluipschutters. Roy Aernouts zou in 2007 ook solo het Leids Cabaret Festival winnen.

– Op 29 april de finale van 2010 met Jeroen Leenders, Emilio Guzman en Bart Cannaerts.
Jeroen Leenders en Emilio Guzman maakte vervolgens vier avondvullende voorstellingen. Guzman won daarbij in 2014 de Neerlands Hoop voor zijn programma ‘Een dunne dekmantel’. Bart Cannaert koos helaas voor ons een carriere goeddeels achter de schermen, maar bedacht vervolgens als televisiemaker wel prijswinnende programma’s als Benidorm Bastards en Wat als?.

– Op 21 mei de finale van 2002 met Wim Helsen, Renee van Bavel en Javier Guzman.
Zowel Wim Helsen als Javier Guzman hebben inmiddels een grote staat van dienst opgebouwd in het theater. Ook Renee van Bavel treedt nog veel op als zangeres in binnen- en buitenland.
kaartverkoop De Reünisten

Voor meer info:
www.leidscabaretfestival.nl

Categorie: Festivals | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.