www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Pepijn Schoneveld, Van der Laan en Woe, Emilio Guzman

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: recensies voor Pepijn Schoneveld, Van der Laan en Woe, Emilio Guzman.

Pepijn Schoneveld met ‘Stante Pede’ in Theaterkrant: “Enerzijds wil Schoneveld direct contact met zijn publiek en het gesprek met ze aangaan. Anderzijds wil hij een mooi rond verhaal vertellen over de vele angsten die hem plagen in het leven. Het laatste zit het eerste uiteindelijk in de weg. Schoneveld is sterk in zijn interactie met de zaal, maar inhoudelijk niet heel overtuigend.” ★★★
3 feb 2018

Van der Laan en Woe met ‘Pesetas’.
Theaterkrant: “Nostalgie is een van de hoofdmoten van Pesetas. Ofwel: hoe onzinnig het is om te beweren dat ‘vroeger alles beter was’, want dat zeiden je ouders en hun ouders ook. Je kunt jezelf wel wijsmaken dat het leven vroeger simpeler was en de wereld overzichtelijker, maar dat is valse romantiek. (..) Visueel mooi gedaan, knap gemonteerd, maar waar het oog overvloedig wordt bediend, krijgt het oor te weinig: inhoudelijk zakt Pesetas dan door het ijs en wordt het hier en daar ongein.” ★★★
31 jan 2017
Telegraaf: “Middels luchtige sketches en liedjes vertellen zij het verhaal van Tárrega en dat van Nokia. Dat laatste in de vorm van een geinige, maar helaas wel veel te lang uitgesponnen ’Finse’ musical. Daarnaast zijn er ook nog losse scènes die op alle mogelijke manieren aan het thema raken. (..) Met veel flair en muzikaliteit brengen Van der Laan & Woe in Pesetas eerder luchtig amusement dan scherp cabaret. Op zich niets mis mee, maar je voelt dat ze meer willen.” ★★★,5
31 jan 2018 (blendle)
Volkskrant: “Pesetas is een verbluffende multimediale show waarmee Van der Laan & Woe zichzelf overtreffen. De mannen zijn bekend van het tvprogramma De Kwis, maar zijn in de eerste plaats veelzijdige theatermakers. Wat deze zesde voorstelling van het duo écht goed maakt, is dat de technische snufjes effectief worden ingezet om een inhoudelijk sterk verhaal te vertellen over de verraderlijkheid van nostalgie.” ★★★★★ (5!)
30 jan 2018
NRC: “Pesetas staat bol van de flauwe woordgrappen en de ironie ligt er zo duimendik bovenop dat het geen moment echt spannend wordt. (..) Ironisch genoeg zijn Van der Laan en Woe zelf steeds meer tot het belegen amusement gaan behoren waar zij in Pesetas kritiek op leveren. Het is allemaal te gelikt, te flauw en te voorspelbaar.” ★★
30 jan 2018
AD: “Waar de voorstelling evenwel mank aan gaat, is een tergende traagheid, waarbij conferences en sketches tot vervelens toe worden uitgesponnen. (..) Een tegenvaller is ook het hoge gehalte aan flauwe grappen. (..) Toch tonen Van der Laan & Woe ook hun humoristische vaardigheden.” ★★★
2 feb 2018

Emilio Guzman met ‘Kom dan!’ in Trouw: “De cabaretier als Don Quichot: het is een mooie metafoor in een prettig, rustig verteld verhaal. Maar een ridder die de strijd heeft opgegeven, die er laconiek zijn schouders over ophaalt, maakt een futloze indruk. De cabaretier zonder woede is een tikje saai.” ★★★
1 feb 2018

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.