www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Leids Cabaret Festival, Andermans Veren Live, Maartje en Kine, Sven De Leijer, Bert Visscher, David Galle, Eva Crutzen

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: recensies voor Leids Cabaret Festival, Andermans Veren Live, Maartje en Kine, Sven De Leijer, Bert Visscher, David Galle, Eva Crutzen

Veertigste editie Leids Cabaret Festival.
NRC: “Met Farbod Moghaddam als winnaar koos de jury van het Leids Cabaret Festival voor de cabaretier met het sterkste engagement. Opmerkelijk: Moghaddam kreeg de zaal moeilijk mee.”
18 feb 2018
Theaterkrant: “Moghaddam was een verrassende keus. Voorafgaand leek de ervaren Van der Laan (..) de grote favoriet. Ook de derde finalist, het Eindhovense trio Jeroens Clan, gooide hoge ogen met een energieke voorstelling die de zaal flink aan het lachen wist te krijgen.”
18 feb 2018
Volkskrant: “Nu had Moghaddam zeker een oprecht verhaal, maar het ontbrak hem wel zichtbaar aan podiumervaring, en in zijn grappen over de verschillen tussen de diverse bevolkingsgroepen en zijn vertreltrant deed hij nog teveel denken aan voorbeelden zoals Najib Amhali. (..) Daarbij vergeleken was Kasper van der Laan (..) toch duidelijk verder in zijn ontwikkeling, met originelere grappen, een knappe timing en een niet direct grijpbare, wazige podiumpersoonlijkheid, waarmee hij voor veel humor zorgde. (..) De derde finale-act van de avond, het energieke maar ook wat schreeuwerige Brabantse mannentrio Jeroens Clan, ging met lege handen naar huis.”
18 feb 2018

Andermans Veren Live met ‘Er mag zoveel niet’ in Dagblad van het Noorden: “Gevarieerd, fris, exact in de toonzetting, slim bedacht in de opbouw, sterk uitgevoerd en verschrikkelijk komisch. Ze doen overigens niet uitsluitend aan hakken en zagen. Er zit ook mooi, verstillend materiaal tussen. (..) Verre van gelikt, lopen ze van solopartijen in en uit het ensemble. Hoewel, als het even moet, is er een verrassend lekkere close harmony in Trapportaal, een topstuk van Drs. P dat zich ogenschijnlijk totaal niet leent voor zo’n interpretatie.” ★★★★
19 feb 2018 (blendle)

Maartje en Kine met ‘Vibrato’.
Volkskrant: “Met de muziek zit het wel goed, maar in de komisch bedoelde liedjes gaat het bij vrouwenduo Maartje & Kine mis. Het mooiste moment is tekstloos, als de melodie van Good Vibration wordt omgesmeed.” ★★
19 feb 2018
Theaterkrant: “Het talent van dit duo ligt bij het maken en performen van mooie liedjes, waarmee prima een fraai en bezoekenswaardig kleinkunstprogramma samen te stellen valt. En laat de humor en het behandelen van de actualiteit over aan anderen.” ★★
16 feb 2018

Sven De Leijer met ‘Content’ in De Standaard: “Comedy Content zijn levert zelden goeie comedy op, hooguit een amusant verhaal. Meer lijkt Sven De Leijer ook niet te pretenderen met zijn solovoorstelling. Een beetje vertellen over zijn familie, kruiden met grapjes en afwerken met een paar muziekjes om de sfeer erin te houden.” ★★
15 feb 2018 (blendle)

Bert Visscher in AD: “Visscher buit zijn komische talent – het prethoofd, zijn onbeschaamde verkleedpartijen, de woede wanneer dingen wéér niet lukken – ten volle uit, waarbij hij, de sukkelaar met de beste intenties, een chaos creëert die de zaal doet golven van het lachen. Zijn tempo is onnavolgbaar, zijn arsenaal aan grappen en grollen onuitputtelijk (..) waarbij hij zelfspot tot kunst verheft.” ★★★★★
12 feb 2018 (blendle)

David Galle met ‘Erover’ in De Standaard: “De titel van Galles show, Erover, stond twee jaar geleden al vast, toen hem daarom gevraagd werd door de culturele centra en organisatoren. Wist hij veel dat grensoverschrijdend gedrag vandaag een dominant thema zou zijn in het maatschappelijke debat.” ★★★
12 feb 2018 (blendle)

Openingsviering Leids Cabaret Festival in NRC: “Cabaretiers voor een keer op de houten kansel”
11 feb 2018

Recensie: Eva Crutzen met ‘Opslaan als’.
Het Parool: “Conceptueel gezien is Opslaan als zonder meer Crutzens beste, meest ambitieuze voorstelling. (..) Hoe goed Opslaan als ook in elkaar zit, de voorstelling bevat net te veel middelmatige ideeën om echt te overtuigen. Dat je goed kunt acteren, is nog geen excuus om De Dronken Vrouw weer eens van stal te halen.”
14 feb 2018
Dagblad van het noorden: “Doe de kinderen de deur uit” ★★★★
10 feb 2018 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.