nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Tim Fransen, Arie Vuyk, Johan Fretz

Een overzicht van de premières deze week, met: Tim Fransen (foto), Arie Vuyk, Johan Fretz.

Tim Fransen met ‘Het kromme der mensheid’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 1 mrt 2018.

In welke staat verkeert onze menselijke beschaving? In Het kromme hout der mensheid maakt Tim Fransen de balans op. Want kunnen we nog wel spreken van beschaving? En is werkelijke beschaving uberhaupt wel voor ons weggelegd? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, musicus Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? Tim Fransen voorziet u van alle antwoorden. En misschien zelfs van een beetje hoop.

Nog te zien tot en met 27 mei 2018.
speellijst

Arie Vuyk met ‘Altijd prijs!’
Premiere: Theater Landgraaf in Landgraaf, 3 mrt 2018.

Neem een snelle trendwatcher, de betrouwbare Enkhuizer Almanak, een hippe opiniemaker, voeg daarbij een scheut hooggevoeligheid en je krijgt Arie Vuyk, die de balans opmaakt, de voorraad telt en kijkt hoeveel er nog over is. Arie ontspant, ontroert, inspireert, verwonderd en verbaasd. En hij heeft een hekel aan verkooppraatjes. Wie niet diep kan vallen heeft het hoogste bereikt. In ‘Altijd Prijs’ gaat het cabaret dieper dan ooit. Gaat u mee?

Nog te zien tot en met 17 mei 2018.
speellijst

Johan Fretz met ‘De zachtmoedige radicaal’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 4 mrt 2018.

Het is zijn solodebuut. Johan Fretz legt een gepolariseerd Nederland op het hakblok. Hard? Ja, als het moet. Zacht? Ja, als het kan. De Zachtmoedige Radicaal is een show die je optilt en je hart verovert. Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Zijn we in een volgend interbellum beland? Serieuze vragen en het lijkt dan ook hoog tijd voor een antwoord in de vorm van een nieuwe kracht: radicale zachtmoedigheid. Fretz neemt ons mee in zijn verhalen. Op een roadtrip door Suriname onder andere, het land van zijn moeder. Ondanks alles lijkt men daar beter in staat tot verzoening. Hij toont zich een unieke conferencier die zijn eigen plek opeist binnen het cabaretgenre: muzikaal, een scherpe blik en een gouden lach.

Nog te zien tot en met 25 april 2018.
speellijst

foto: Corbino

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.