nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Boom Chicago

Boom Chicago presents ‘The 25 most important years in Dutch history’
Verschijnt in juli Nijgh & Van Ditmar.

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Boom Chicago brengen mede-oprichters Andrew Moskos en Pep Rosenfeld een terugblik op de zowel de Nederlandse maatschappij sindsdien als een inkijkje in hun comedyscene. Met bijdragen van veel bekende (oud-)spelers als Jordan Peele, Seth Meyers, Greg Shapiro, Jason Sudeikis, Amber Ruffin.

“Al honderden jaren vragen filosofen zich af of een omvallende boom ook geluid maakt als er niemand is om het te horen. Evenzo is het de vraag of een land echt bestaat als er geen satirische buitenstaanders naartoe zijn verhuisd om er grappen over te maken. Het antwoord: absoluut niet! De geschiedenis begint pas als Boom Chicago er is om er de draak mee te steken.

Speciaal voor dit boek koos Boom Chicago de 25 belangrijkste jaren van de Nederlandse geschiedenis. een eenvoudige klus: Boom Chicago deed haar eerste Amsterdamse comedyshow in het voorjaar van 1993, dus dat is duidelijk wanneer de klok start. De Gouden Eeuw? De VOC? Willem van Oranje? De bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog? Thorbeckes grondwet? Dat was allemaal BBC, Before Boom Chicago.

Langs de vijftiende (en laatste?) Elfstedentocht, het eerste seizoen van Big Brother, de bruiloft van Willem-Alexander en Maxima en vele andere sleutelmomenten in de Nederlandse geschiedenis blikken (oud-)comedians van Boom Chicago terug op hun eerste 25 jaar in Nederland. Vol verwarring, verbazing en leedvermaak, maar vooral ook met veel humor en genegenheid.”

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.