nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Kort: Jochem Myjer, Hebben Luisterboek award, Jan Beuving, Will Ferdy

Na de boeken over de Gorgels van Jochem Myjer en de Gorgel knuffel, is er nu ook een Gorgel-kwartetspel verkrijgbaar. Je moet proberen zoveel mogelijk kwartetten te verzamelen. Op elk kwartet staan 4 zinnen. Kijk goed welke zin je nog moet hebben en vraag die aan een medespeler. Het leerzame en grappige Gorgel-kwartetspel is voor kinderen die lol in lezen hebben of beter willen leren lezen.

Enkele cabaretiers en kleinkunstenaars zijn genomineerd voor de Hebban Luisterboek Award 2018. Herman Finkers werd genomineerd als lezer en als schrijver voor “De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door”. Beatrice van der Poel werd tweemaal genomineerd als lezeres, eenmaal voor ‘Dagboek van een getuige’ en eenmaal voor ‘Misstap’. De uitreiking is op 27 mei.

Carolien Borgers heeft een luisterboek ingesproken dat cadeau wordt gegeven tijdens de Week van het luisterboek. De actieperiode begint op woensdag 9 mei. Borgers leest ‘Stilzwijgen’, een kort spannend verhaal van thrillerschrijfster Anita Terpstra. De cadeau-app is gratis te downloaden.

Jan Beuving heeft weer een nieuw Snapje? geschreven, ‘Vaccineren’ wordt gezongen door Giovanca. Met een Snapje? wordt in een videoclip van 2 minuten een basisprincipe uitgelegd of basisregel aangeleerd.

De Vlaamse kleinkunstzanger Will Ferdy gaat meewerken aan een de driedelige docureeks over de pioniers van homoseksualiteit voor CANVAS. Presentator Xavier Taveirne spreekt hiervoor met mensen, die de voorbije decennia een lans braken voor de aanvaarding van holebi’s. Ferdy was in 1970 de eerste Bekende Vlaming, die zich outte. Het programma zal ten vroegste dit najaar te zien zijn op Canvas.

Categorie: Divers, Op tv | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.