www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Johan Kaart Prijs voor de Wëreldbänd

De Wëreldbänd (Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Sanne van Delft en Jon Bittman) ontvangt de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2017/2018. Dat heeft de jury vandaag bekendgemaakt. Ze krijgen de prijs voor hun voorstelling Släpstick. De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 28 mei a.s. om 16.00 uur in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Uit het juryrapport: “De Wëreldbänd staat garant voor een hoog amusementsniveau, muzikale wereldklasse, inventiviteit, vakmanschap, passie en ambitie, maar bovenal plezier. Samen zijn deze begaafde multi-instrumentalisten meer dan de som der delen en met de muzikale humoristische taal die zij spreken, maken zij de wereld tot hun podium.”

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker/regisseur/acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De naam is ontleend aan acteur Johan Kaart die gedurende zijn hele carrière met grote toewijding rollen in blijspelen, kluchten en musicals heeft gespeeld. Daarmee mag hij tot een van de grootste vertegenwoordigers van het amusementsgenre worden gerekend. De winnaar ontvangt een beeld van Johan Kaart, vervaardigd door de kunstenaar Pieter de Monchy.

Winnaars van de afgelopen jaren zijn o.a. Alex Klaasen, Simone Kleinsma, Huub Stapel, Paul Groot en Plien en Bianca.
www.johankaartprijs.nl

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.