nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Amsterdams café aan de schandpaal om grap Amerikaanse comedian Bill Burr

Het Amsterdamse café Le Patron wordt op de sociale media aan de schandpaal genageld vanwege een bord met daarop de grap: “I like my beer the way i like my violence: domestic.”

De grap in kwestie wordt door de Amerikaanse comedian Bill Burr vertelt in zijn special ‘I’m Sorry You Feel That Way’.

Burr vertelt de specifieke grap in zijn show als anecdote over doorgeslagen politieke correctheid met social media justice. Ook in dit geval roept een groepje activisten nu vrouwen op om slechte reviews achter te laten op sites als Yelp, Tripadvisor en facebook. Dus allemaal behoorlijk meta dit.

Hart van Nederland is op de ophef ingesprongen en weet te melden dat de (niet benoemde) comedian wel vaker “materiaal gebruikt over geweld tegen vrouwen”. Ook een verkeerde voorstelling van zaken. Hij zegt expliciet dat je geen geweld tegen vrouwen moet gebruiken, maar richt zich vervolgens op de uitspraak ‘er is geen reden om een vrouw te slaan’. Burr zegt: je moet het niet doen, maar redenen zat. Maar stukken grapper dan heel droog opgeschreven. Kijk maar:

Ophef in komkommertijd. Als ik binnenkort nog eens in de buurt ben van Le Patron, ga ik er maar eens een fanta drinken.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.