www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Zwartekat bestaat 22 jaar!!

Vandaag viert de redactie van Zwartekat.nl de 22e verjaardag van de website. Sinds 28 augustus 1996 verzamelpunt voor cabaret, kleinkunst en stand-up comedy in Nederland en Vlaanderen.

22 jaar later is Zwartekat actiever dan ooit. Met een constante nieuwsvoorziening, ruim 18.000 nieuwsberichten in totaal, 293 artiestenprofielen, zo’n 285 speellijsten per jaar, bijna 44.000 tweets (waarvan lang niet alles kattenfoto’s) en toenemende aandacht voor heden én verleden. De Zwartekat podcast bracht o.a. een serie gesprekken met recensenten en dat zal zeker een vervolg krijgen. Achter de schermen wordt al jaren noest gewerkt aan een grote cabaretdatabase (van de 19e eeuw tot nu!). Het resultaat daarvan zal de komende jaren steeds zichtbaarder worden.

Het is een speciaal jaar. Ook voor mij als maker van Zwartekat door door mijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege Zwartekat. Heel eervol. Ik heb het nog even nagezocht en volgens mij is dit voor het eerst dat er een ridderorde is toegekend vanwege een website.

Ik ben nu 44 jaar, Zwartekat 22. Dus het kan gesteld worden dat het mijn halve levenswerk is 🙂 Met het einde van Zwartekat nog lang niet in zicht.

Wil je nog iets meer weten over de ontstaansgeschiedenis van Zwartekat? Dat treft:
de ontstaansgeschiedenis van Zwartekat

Categorie: Huishoudelijke mededeling | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.