www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vlaamse gemeente Zandvoorde herdenkt Jacques Brel

Op 9 oktober 2018 is het 40 jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Dit wordt herdacht met meerdere hommages en de tentoonstelling ‘J’aime les Belges’, georganiseerd door Editions Jacques Brel in Brussel.

Maar ook het West-Vlaamse Zandvoorde herdenkt Brel met tal van activiteiten. De roots van Brel liggen immers in deze gemeente: zowel zijn grootvader als oom waren hier burgemeester en zijn vader woonde hier totdat hij naar Congo trok. Na hun terugkeer vestigde het gezin zich in het Brusselse.

Tot 14 oktober loopt er de tentoonstelling “Omtrent Brel”: achttien beeldende kunstenaars en vijf dichters brengen werk dat aansluit bij het repertoire van Brel, dat vaak ging over de kleinburgerlijkheid, de melancholie, maar ook over vrouwen. Zandvoorde fungeert als decor voor deze tentoonstelling en voert de bezoeker naar een tiental verrassende locaties. De expo is elke zaterdag en zondag te bezoeken.

Op 23 september brengen verschillende artiesten, waaronder Vitalski, in Zaal Edelweiss de literaire en muzikale matinee “Dichter bij Brel”. En op de sterfdag van Brel café De Lustigen Boer de top 40 met beste Brelnummers gepresenteerd.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...